Inici del bàsquet a Capdepera

  


Any 1963


Drets: Climent Garau, Javier Sánchez, Antoni Adrover, Antoni Fuster, Agustín Muñoz. Acotats: Antoni Flaquer, Mateu Morey, Sebastià Sureda i Bartomeu Melis

Gràcies a l'arxiu de Meyme i la seva estimada col·laboració, hem pogut saber que l'inici del bàsquet a Capdepera data de l'any 1963, així com que el futbol es va començar a jugar a Capdepera l'any 1933. "Águilas Capdepera" va ser com es van denominar les formacions d'equips, tant de bàsquet com de futbol, abans que existís el CE Escolar. Tots dos conjunts van ser precursors de la tercera etapa de la represa de l'equip de Capdepera.

L'any 1963, Andreu Julià Rosselló, vicari de Capdepera, felanitxer de naixement, va ser el promotor d'aquesta primera etapa del bàsquet. Aquest any es van inscriure dos equips femenins, juvenil i infantil, i un de júnior masculí, un amb el nom esmentat d'"Águilas Capdepera".

L'any 1970, gràcies a la iniciativa de la directora del col·legi de Sant Francesc d'Assís, sor Margalida Puigròs, i de la senyora Isabel M. Amengual, directora de l'escola unitària de nines, amb el vistiplau de l'Ajuntament, que ho va acordar i aprovar, es va instal·lar, a s'Alzinar, una pista dedicada a la pràctica del bàsquet dins de la branca femenina. Es va inscriure un equip femeni aleví a Educació i Descans.

La secció de bàsquet no sempre va ser una secció dins del Escolar. Des de l'any any 1982, en què es va integrar al club, hi va haver temporades de baixa dels equips de bàsquet, i també van tenir conjunts altres clubs com el Costa de Capdepera. La temporada 2016-2017 la secció de bàsquet va desaparèixer de l'Escolar, creant-se el club Bàsquet Capdepera, desvinculat íntegrament de l'Escolar.

Al llarg de la història de l'Escolar que anam publicant per mitjà de "Cap Vermell", seguirem donant notícies del bàsquet en les etapes que aquest esport va estar integrat al club verd de Capdepera.

Aquesta fotografia correspon als conjunts del "Perles Manacor" i l"Águilas Capdepera" en el dia de la presentació de l'equip gabellí