La selecció balear s'imposa amb el resultat 1-6 davant d'un digne Escolar juvenil.
Xerrada formativa de la Federació de Futbol de les Illes Balears. 

En el programa de Capdepera Activa pel mes d'abril, dimarts 24 d'abril, va estar dedicat al futbol amb un partit de l'Escolar amb la selecció balear i una xerrada de la Federació balear de futbol. El partit, celebrat al Figueral, va atreure a un generós nombre d'aficionats, a més de famílies dels jugadors d’ambdòs equips.

El dimarts 24 d’abril horabaixa, un dia clar i assolejat es va donar la pitada d’inici del partit, i l’Escolar, que anava de verd,  marcà el gol que significaria el de l’honor davant d’un rival superior en tècnica i joc. Això no ens ha d’estranyar gens, ja que la selecció balear juvenil, de vermell, estava formada per grans jugadors de totes les Illes. Ningú no ho esperava, però el resultat va ser aclaparador. Així i tot, els nois de l’Escolar demostraren que poden jugar amb la cara ben alta, tot i el resultat, perquè voler ser l’amfitrió contra tan armada selecció no és gens fàcil i no tots els equips  de la mateixa categoria s’hi atreveixen. El porter gabellí, va ser canviat a la segona part, i aplaudit per un públic present, que va demostrar saber estar a l’alçada de les circumstàncies.   Les jugades i les triangulacions de la selecció eren ràpides, de passada precisa, a la correguda extrema dels jugadors gabellins, que també tingueren passades pel lateral de gran execució i qualitat. També s’ha de destacar l’arbitratge d’un veterà, que s’aproximà en tot moment a les jugades d’ambdòs equips. Hi hagué algunes entrades bastant fortes per part dels dos equips, però en la segona aprt algun jugador gabellí entrà amb massa duresa, fet que es comentà entre el públic.

També s’ha de dir que hi hagué algun pals i que el número 18 de la selecció Balears, amb les seves corregudes i regateigs, a més del gol, va ser un dels millors del partit.  A la segona part, gairebé es marcaren els dos darrers gols sense gaire diferència temporal, amb una pilota al travesser de la porteria gabellina, a més de oportunitats clares que marxaren per devora de la porteria.


En definitiva, tot i que el resultat sembla reflectir l’esforç d’un sol equip, l’Escolar plantà cara en tot moment, i el partit no va ser gens avorrit, ja sigui per l’elevat nombre de gols o per les magnífiques jugades dels sacrificats equips. El partit va ser un bon entrenament, per un Escolar que es va haver de posar a prova davant d’un rival de naturalesa superior. Un partit entretingut. Que va treure els espectadors de la seva rutina per reviure l’èpica de dos grans equips.


D'altra banda la Federació de Futbol de les Illes Balears va impartir ahir horabaixa una xerrada sobre com treballar al futbol base, les diverses metodologies que es poden fer servir i els aspectes del joc. A la ponència hi van assistir jugadors del CE Escolar, entrenadors i pares d'alumnes. També es va comptar amb la presència del regidor d’Esport del consistori gabellí, Pere Terrassa.