1971 - 1975 (1)

  

 

 Felipe Cardiel Martín, president de 1971 a 1975



 

Acabat el mandat de Sebastià Pascual, artífex al costat de la seva junta del renaixement de l'Escolar, Felipe Cardiel Martin el substitueix a la presidència. En Felipe, amb experiència directiva, havia estat vicepresident del club els últims anys.

Felipe Cardiel, cap al 1960, va ser destinat com a guàrdia civil a Capdepera, i en el nostre municipi va conèixer na Magdalena Carrasco, que acabà convertint-se en la seva dona. Va deixar l'uniforme de guàrdia civil i amb Magdalena, propietària de la Pensión Baleares, en la qual van treballar junts, van tenir dos fills. N'Alberto, el major, va morir l'any 1987, als 31 anys, i va ser jugador de futbol amb el primer equip de l'Escolar, molt tècnic, fins al punt que li va arribar una oferta de provar amb el Barcelona que rebutjà. En Felipe, el seu altre fill, com n'Alberto, també era posseïdor d'una bona tècnica, i des de molt petit se'l va poder veure amb el seu germà gran per la plaça dels Pins de Cala Rajada, davant casa seva, pegant puntades a un pilota; jugà amb tots els equips de la cantera d'aquells moments i acabà amb el primer equip de Capdepera. En Felipe, músic de professió, és el compositor de l'himne de l'Escolar.

La nova directiva va estar formada de la següent manera: President, Felipe Cardiel Martín; Vicepresident, Antoni Alcover Femenias; Tresorer, Antoni Vaquer Alzina; Comptador, Pep Palmer Lladosa; Secretari, Pere B. Fernández; Vicesecretari, Salvador Moll Vaquer; Vocals, Sebastià Pascual Rosselló, Pere Massanet Sirer, Miquel Garau Aquiló, Miquel Alzina Nebot, Jaume Massanet Lliteres, Jaume Sancho Moll i Vicente Pérez Aparicio.

La temporada 1971-72 es va estrenar la categoria de Primera Regional, amb dos grups. Les temporades anteriors només hi havia un grup d'aquesta categoria i no existia la Regional Preferent. García-Plata, Antoni Femenies, Jaume Amer "Taqueta" i Teo es van repartir el banc d'entrenador durant la primera temporada en què l'equip de Capdepera va competir a Primera Regional

Antoni Femenies abans havia entrenat a l'Artà i amb ell van venir uns quants jugadors d'aquest poble per a reforçar l'estrena de l'Escolar a la nova categoria.


En Florencio Ferrera i en Toni Serapio van ser dos joves que, juntament amb n'Alberto Cardiel, destacaren en el seu període juvenil. N'Alberto, com he dit, en el darrer moment va rebutjar anar a prova amb el Barcelona. En Toni Serapio, amb en "Tatono", observador del Barça, sí que es van desplaçar a la Ciutat Comtal per fer proves. En Toni sempre va ser un jugador amb molt d'olfacte de gol.

 



Drets: Llucià Serra, Toni Ferrer, Biel Ginard, Colau Nadal, José García, Miquel Bastard, Miquel Morey, Antonio Sevilla. Acotats: Mateu Morey, Manolo García-Plata, Tomás, Jaume Amer, Joan Terrassa, Miquel Ferrer, Agustí Garau (encarregat del material) i Joan Pascual.


Miquel Bestard