1962-1966
 

 


Camp de "La Esperanza"




La temporada 62-63 l'Escolar no va inscriure l'equip i ja no ho tornà fer fins a la 1966-67, per la qual cosa les temporades 62-63, 63-64, 64-65 i 65-66 Capdepera es va quedar sense futbol federat. En aquest període, com abans, només es jugaren partits amistosos i tornejos amb equips veïns.

Aquestes quatre temporades, distints equips de Capdepera i Cala Rajada, al costat d'equips de penyes i algun equips de la comarca van tornar a jugar partits amistosos, primer en el camp de ”La Esperanza” de Cala Rajada, però aquest el van haver de deixar aviat ja que es va parcel·lar i es van començar a vendre solars per a la seva construcció. Després es van tornar a jugar partits en uns terrenys adaptats on avui està situat el Polígon Industrial, amb el handicap que quan era el moment de la sembra havien de deixar el camp fins després de la collita. Poc temps després es va passar a jugar a les Escoles Noves, en el terrenys de S'Alzinar.

Abans de començar la tercera etapa, a més de tenir problemes de camps de futbol, l'Escolar també va tenir problemes de jugadors. Per començar de nou es necessitava una altra manera de concebre l'esport local, ja que amb tots els jugadors de fora és impossible mantenir un club durant molts anys, tant per l'immens treball que això suposa com pels diners que costa. Les quatre temporades sense futbol van servir per reclutar jugadors del poble i preparar-los perquè poguessin jugar amb un mínim de garanties en un equip federat. D'aquesta manera, l'equip havia de basar-se en els jugadors locals.

Equips no federats practicant el futbol entre els anys 1962 i 1966

En aquestes tres fotografies hi trobareu distintes formacions de l'època, amb els noms dels jugadors i els seus sobrenoms d'aquells moments. Amb les noves generacions, molts de sobrenoms s'han perdut i no són coneguts per la joventut actual. Avui el cognom guanya al sobrenom, amb algunes excepcions, ja que entre els més joves, en les relacions de companys, torna haver-hi algun sobrenom.

Les fotografies varen ser fetes per Foto Serralta. Els noms i les fotos pertanyen a l'arxiu de Tomeu Melis MEYME.


Foto 1 - Drets, d'esquerra a dreta: Pere Moll “de so na Moiana”; Colau Moll “d'es Camp Mitjà”; Pedro Llabata "Llevates"; Pep Miró "Xisquet"; Jaume Gelabert "Corem"; Pere Nadal "Rabassó"; Sebastià Moyà "Vador"; senyor vestit de carrer, desconegut; Bartomeu Garau "Bolló". Acotats, d'esquerra a dreta: Pere Morey "Xaparret"; Joan Garau "Racó"; Tomeu Pascual"Papa"; Miquel Pascual “de Na Taconera”; Sebastià Sureda, "Cruia".

Foto 2, feta a Ses Pesqueres d'Artà - Drets, d'esquerra a dreta: Pere Moll “de so na Moïana; Pere Alzina "Blai"; Mateu Garau "Parreta"; Pascual Pons "Sabater" (entrenador); Biel Flaquer "Sant"; Andreu Gutiérrez "Fumet"; Pep Gòmez-Quintero “de ca n'Esteva”; Bartomeu Melis “des Forn”. Acotats, d'esquerra a dreta: Xisco Gayà “de s'Horta”; Jaume Fuster "Pereandreu"; Joan Garau “de ca sa Ciutadellenca”; Miquel Pascual “de na Taconera”; Climent Garau "Murta”. A aquest equip li deien "Águilas de Capdepera "

 

Foto 3 – Drets, d'esquerra dreta: Toni Gaya "de s'Horta"; Tomeu Melis "des Forn"; Tomeu Garau "Bollo"; Miquel Ferrer "Gallu"; Joan Sancho "Caracu"; Sebastià Sureda "Cruia"; Climent Garau "Murta"; Joan Sard "Terres" (entrenador); Biel Flaquer "Sant"; Pedro Alzina "Blai"; Jaume Blanes "Matalasser"; Pep Gómez-Quintero “de ca n'Esteva”; Pedro Moll “de so na Moiana". Acotats, d'esquerra dreta; Pedro Mas "Mas"; Biel Alzina "Bunyol; Antoni Blanes "Matalasser "; Joan Garau "Racó"; Miquel Pascual "de na Taconera”; Andreu Gutierrez "Fumet "; Biel Moll "Ros"; Joan Terrassa "Roís”.

 

 Miquel Bestard