Escolar Benjamí B (tercer per l'esquerra, Juan Jose Bautista, delegat;
                                                                              primer per la dreta, Miquel Borreda, entrenador)

Primer vam presentar en Toni Rubio Abril, entrenador de la Primera Regional, i avui ho fem amb Miquel Borreda, entrenador de l'equip Benjamí B de l'Escolar. Els dos tècnics són nous al club.

En Miquel, de 38 anys, va venir a Cala Rajada per a treballar, a l'estiu del 2015, i en finalitzar la temporada va marxar al seu poble, l'Alcúdia de Crespins, poble d'uns 5.500 habitants de la Comunitat Valenciana. Va tornar a Cala Rajada al febrer d'aquest any per a quedar-se a viure entre nosaltres. Fins als 27 anys jugà a futbol, la majoria de temporades a l'Alcúdia de Crespins i unes poques en equips propers al seu municipi. De juvenil va estar a l'escola del València. Guarda uns grats records de Salvador Revert, exjugador del València durant cinc temporades i tres amb el Tenerife, al qual va tenir d'entrenador durant tres temporades. Valdano, Azcargorta, Di Stefano, Espárrago, etc van ser entrenadors de Salvador Revert. Miquel Borreda ha entrenat en categoria de benjamins, alevins, infantils i cadets, tots ells equips del seu poble. Estant entre nosaltres va demanar de ser ajudant d'algun entrenador, però en inscriure l'Escolar, en l'últim moment, l'equip Benjamí B, se li va oferir el càrrec per a entrenar aquest equip.

- Què més valores, en finalitzar una temporada, d'un equip com el que estàs entrenant?

- En primer lloc, el progrés tècnic del joc a nivell individual i de conjunt de cada xiquet, el seu bon comportament com a persona durant tota la temporada tant en el terreny de joc com amb els seus companys, que sàpiguen de què juguen, que coneguin les diferents posicions en el camp i, el més important, que el xiquet no perdi la il·lusió i gaudeixi de l'esport.

- En els partits del teu equip, hi juguen nins del Benjamí A?

- En ser tan curtes les dues plantilles de benjamins de l'Escolar, hi ha sis xiquets que poden jugar amb les dos equips, i jo en tenc dos d'ells en cada partit. M'agrada que en els partits algun xiquet pugui jugar a la zona que li és més favorable.

- Què els demanaries, als pares?

- Són molt importants per als infants. Que venguin als partits per animar i donar suport als seus xiquets, que sàpiguen comportar-se, que respectin les decisions de l'entrenador. Esper no tenir problemes amb cap d'ells, i si els tingués miraria de solucionar-ho, i si no pogués ser traspassaria el problema a la directiva.

Per acabar, hem de dir que els pares estan contents de la seva tasca, que la paraula que més va repetir, com a valencià va ser xiquet (nin) i que recalcà que tots tenguin paciència. La formació és el més important, però el guanyar algun punt és agradable per als nins, ja que els dóna més moral.

best