Manuel Vàzquez, Manuel Fernández i Antoni Ortega "finishers" de la 43a BMW-Berlin Marathon


Just fa un any publicàvem que un runner gabellí, José Manuel Martín Castillo, havia fet la marató de Berlín. Enguany tenim el gust de publicar que han estat tres corredors de Capdepera els qui han acabat la prova. Tots tres són del club o grup “Tocats del boll” i han comptat amb el suport de l'Hotel Bellavista Team.

Cal recordar que la marató de Berlín és una de les proves d’aquestes característiques més valorada pels corredors.  La prova d’enguany ha tingut 41.283 participants (se diu prest), de 122 nacions i l’han acabada 36.054 corredors, entre ells els nostres amics. Se celebrà el 25 de setembre.

El guanyador absolut ha estat el corredor keniata Kenisse Bekele que, amb un temps de 2:03:03, ha estat a 6 segons de batre el rècord mundial i de la prova. L’actual rècord el té Dennis Kimatto que en 2014 va fer un temps de 2:02:57.

Hem quedat amb ells per a què ens contin com ha estat la seva experiència.

En Manolo Fernández ens comentà que era la seva vuitena marató. Cada any sol fer dues i encara ha de fer la de Barcelona. Va fer un temps de 4:04:06 i va patir bastant ja que anava tocat de la cadera. Tenia clar que acabaria però a partir del quilòmetre 19 va començar a tenir mal i al 23 va començar a sofrir. Per a ell la clau és el córrer tant de temps per l’asfalt. De fet els darrers dies anaven a entrenar a la Via Verda per fer quilòmetres en terra i no carregar-se massa.  Per a ell, la marató de Berlín té una ambient excepcional, tant pels corredors (aquí venen a córrer tots els plusmarquistes) com pel públic que anima constantment, a més es tracta d’un recorregut ben pla i afavoreix la lluita per les marques.

 

Per la seva banda en Toni Ortega ens comenta que també va patir bastant. Començà atenir mal a l'abdubtor, al principi molt lleu però  així com avançava anà a més i s’arribà a fer insuportable “perds el ritme, t’atures, et refredes, dubtes... arribes a pensar que no tornaràs a fer una marató mai més. Però al final te deixes dur i patint una mica l’acabes". En Toni valorà molt l'ambient general de la prova, per a jo Berlín és la cursa més important del món, més que la de Nova York o Londres. Aquí venen tots els corredors diguent-ne professionals.

En Manolo Vàzquez recorda que a allà totes les distàncies són molt llargues, a la cursa has d’afegir la caminada de l’hotel a la sortida, deixar la bossa, ... tot és molt llarg. Malgrat estiguis bé a la sortida després tot surt. “El dia abans de la carrera jo vaig tenir molèsties a un turmell quan caminava. penso que eren els nirvis, perquè caminant me molestava i amb la carrera se’m passà. La carrera me va anar bastant bé, de fet als 10-11 quilòmetres me desaparegué la molèstia”. També ens comentà que amb tanta gent correguent arribes a perdre el teu ritme, per avançar has de fer ziga-zagues entre la massa de corredors, si afluixes la marxa te passa gent per tot.  "És com una ona", ens digué.

 

També ens comentaren algunes anècdotes com la fotografia amb Martin Fiz, un campió  mundial de marató,  que la sortida se fa per blocs en funció del temps que més o manco fas, que fa tres mesos que es preparen, que van estar gairebé un quart d’hora a passar per la línia de sortida despès del sus...

 

Sens dubte tota una gran experiència per a tot tres. A nosaltres només ens queda donar  l’enhorabona a aquests tres “Tocats del boll” i desitjar-lis sort en properes curses, que segur que n'hi haurà.

 Aquests són els seus temps:

- Manuel Vázquez , dorsal 46206, arribà en la 3.120a posició de la categoria M40, amb un temps de 3:14:29

- Manuel Fernández, dorsal 15528, arribà en la 14.463a posició de la categoria M50 amb un temps de 4:04:06

- Antoni Ortega, dorsal 34343,  arribà en la  19.893a posició de la categoria M50, amb un temps de 04:31:37