L'Atlètic Escolar ha iniciat els tràmits per a constituir-se en entitat esportiva independent, al marge del C.E.Escolar

S'estudia el canvi de nom del club


El diumenge 3 de juliol, a les aules del Poliesportiu, va tenir lloc l'assemblea general ordinària del club de bàsquet gabellí. Com cada any, l'acte començà amb la salutació de la presidenta Petra Mayol, per continuar fent menció a l'acta de l'assemblea anterior per part de la secretària Micaela Bennasar i amb l'entrega d'un full explicatiu de l'estat de comptes del club, amb els ingressos i despeses detallats.

Seguidament, el coordinador esportiu, Lorenzo Baltasar, va a donar a conèixer la memòria esportiva de la temporada 2015 / 2016. Aquest any el club ha compat amb 7 equips federats i dos grups d'escoleta, de tots els quals va fer un petit resum, explicant com els havia anat la temporada.

Escoleta: Coordinada per Ani i Isabel. Tot i que l'objectiu no es la competició, ja que es pretén que els nins aprenguin bàsquet de forma lúdica, varen tenir l'oportunitat de participar a 9 diades, que varen ser molt profitoses.

Premini mixt: Grup entrenat per Maria i Biel. Nins i nines que tenen un primer contacte amb la competició. Entre el començament de la temporada i el final hi ha hagut una  millora a tots els nivells, ben grossa.

Mini masculí: Entrenats al principi per Sebas i Manu, per diverses circumstàncies acabaren fent-se càrrec de l'equip Manu i Pep. Un grup molt nombrós de nins amb els quals es va treballar amb l'objectiu de millorar com jugadors, arribant a quedar subcampions del seu grup.

Infantil femení: Dirigits per Sergio i Ana, un dels grups amb millor progressió, ja que varen començar molt fluixets (en part perquè eren nines molt petites, inclús amb edat inferior a la normal en aquesta categoria), però varen quedar primeres del seu grup.

Infantil masculí: Entrenats per Ferrera i Pep. Primers classificats del seu grup a la primera fase, passant a competir en categoria preferent, on acabaren la temporada en un magnífic tercer lloc.

Cadet femení: Dirigit per Lorenzo amb l'ajuda d'en Jaime. Grup format per jugadores d'Arta i Capdepera, que ha comptat sempre amb el suport d'un parell de jugadores de la categoría inferior. A una primera fase aconseguiren classificar-se per jugar a la categoria preferent, on es toparen amb equips molt competitius i partits molt complicats. La progressió ha estat molt bona, tant a nivell individual com d'equip, i tot haver quedat penúltimes han guanyat partits molt difícils.

Júnior masculí: Entrenats per Maria i Biel.  Dels 13 jugadors del principi només en quedaren 7, a causa de lesions i baixes. A una primera fase quedaren primers de grup i passaren a jugar a la categoria preferent, on acabaren la competició en tercer lloc.

Sènior masculí: Jugant a Primera Autonómica ha mancat falta de compromís i dedicació per part del jugadors, ja fos per motius de feina o manca de temps. De tots els partits jugats, només hi va haver una victòria, molt celebrada, això sí. El club es planteja, per a la propera temporada, que l'equip sènior jugui a Segona Autonòmica.

Acabada la memòria esportiva, la presidenta va donar a conèixer la memòria d'activitats, amb explicacions de caire econòmic de totes elles. 

Campus d'estiu, 3x3 de Sant Bartomeu i dels Reis, bars de festes de Sant Roc i Sant Bartomeu, Mercat Medieval, bar de sa Rua i venda de lotería de Nadal són les principals activitats duites a terme, amb l'objectiu de donar a conèixer el club, promocionar el bàsquet i aconseguir ingressos per poder tirar endavant.

Com anovetat, aquest any el club s'afegeix a les celebracions de les Festes del Carme, organitzant el 3x3 mariner al moll de Cala Rajada.

A continuació es va procedir a l'elecció de la nova junta directiva, que quedà composta per Petra Mayol com a presidenta; Paco Lechón, vicepresident; Micaela Bennasar, secretària, i com a tresorera, Antònia Caimari. Estaran recolzats pels vocals Pep Sancho, José Pérez, Paco Moll i Ana Caballero.

Seguidament, en el torn de precs i preguntes es va debatre en tema de la composició dels distints equips, per a la propera temporada, i les diferents estratègies per aconseguir patrocinadors i ingressos.

Per acabar l'assemblea, la junta directiva informà els assistents que el club de bàsquet gabellí ha començat els tràmits per a la creació d'una nova entitat esportiva. Com a Club Atlètic Escolar, mai ha quedat legalment desvinculat del club de futbol i ha arribat el moment de crear un lub de bàsquet totalment independent.

Els noms que s'estudien i que han de ser aprovats per la federació són C.B. Escolar, C.B. Capdepera i C.B. Gabellí.

Una vegada constituït el nou club, cosa que pot trigar mesos, esdevendrà necessari fer un canvi total d'equipaments, indumentària de joc, motxilles,  xandalls etc.

La junta directiva va animar els assistents a prendre part i participar en els esdeveniments que tenen programats per a aquest estiu: escola de bàsquet,  campus i els ja clàssics 3x3 i bars de festes.