Els passats dies 16,17 i 18 de maig es va disputar la primera edició de la Rioja Bike Race, que va tenir com a epicentre la capital d’aquesta comunitat, en concret al poliesportiu de Las Gaunas i que comptà amb una inscripció de més de 760 corredors de més de catorze nacionalitats .

Es tracta d’una prova per etapes en bicicleta de muntanya, amb més de 5500 m de desnivell acumulat i un total de 200 km de recorregut. La primera etapa constava de 55 km, a la segona el quilometratge arribava a 65, i ja el tercer di, com a etapa reina, s’havien de recórrer 80 km. En conjunt, una prova dura i d’alt nivell, ja que, d’acord amb el recorregut, les sortides es feien a gran velocitat, per camins estrets, i causa de la gran quantitat de corredors es feia molt difícil agafar una bona posició en el grup i així poder evitar caigudes i ensurts diversos .

Després de fer els primers quilòmetres a gran velocitat, en arribar a zones de veritable muntanya, la situació ja es calmava i era possible rodar amb certa tranquil·litat, això sí, abaixant la intensitat. Donat el gran nivell de la prova, per poc que et descuidassis, podies veure com t’avançava un nombre considerable de participants.

Pel que a nosaltres afecta, diguem que els corredors locals Bartomeu Massanet "Guitarró", en categoria Màster 30, i Miquel Alzina "Conill", en categoria Màster 40, van ser viure en primera persona aquesta primera edició de la Rioja Bike Race. Cal destacar, en Màster 30 (la categoria de més alt nivell després de l’Elit), la gran actuació d’en Tomeu, ja que finalitzà en el lloc 21, de 261 participants i rodant sempre entre els 80 primers de la classificació absoluta. I en categoria Màster 40, també gran actuació d’en Miquel, que va quedar en la posició 13 d’un total de 162 inscrits i rodant sempre entre els primers 120 absoluts .

Per tant, gran balanç, molt positiu, de cara al seu pròxim repte, que no és altre que el Rally de Sardenya, que es correrà entre el 8 i el 14 de juny i on en Bartomeu defensa victòria i en Miquel vol mirar de superar el cinquè lloc de l’any passat.

Enhorabona als dos esforçats bikers locals.