"Estic molt content... Me va costar creure que sortís la primera part i amb l’edició de la segona  em sent una gran satisfacció".



 " Me va agradar molt saber que mestres de s’Auba van usar el meu llibre com a lectura just abans del Mercat Medieval"








Javier Vaca ha editat, amb la col·laboració de Cap Vemell i l’Ajuntament de Capdepera, la segona part de la trilogia “Sigues que vulguis ser”.  Amb una acurada edició i dibuixos de Pere Pascual, es presenta dimecres dia 26 de juny al Centre Cap Vermell de Cala Rajada.

 

- Javier ja ha sortit la segona part de la trilogia que has escrit, content? 
- Si molt, molt content. Me va costar creure que sortís la primera part i amb l’edició de la segona  em sent una gran satisfacció.

- On ens dus amb aquest segona part?
- Aquest segon lliurament ens du al primer rei de Mallorca, Jaume II. Després del regnat de Jaume I, que va reconquerir l’illa, el seu fill rep una part del regne en el que s’inclou Mallorca.

- Pel que fa al format i al text hi trobem una continuïtat  respecte al primer llibre?
- Mantinc el mateix estil, apareixen gairebé tots els personatges (n’hi ha un parell que surten, els envio a Jerusalem a les croades) amb dos nous que són ser Cabrit i ser Bassa, dos cavallers que els lectors del llibre aniran coneixent, així com la seva llegenda. 

- Les il·lustracions en el llibre són prou importants, i tornen a ser de Pere Pascual…
- Si, els dibuixos d’aquest llibre tornen a ser del mateix estil, obra de Pere Pascual. La majoria de dibuixos han estat idea del propi il·lustrador, malgrat tot algunes imatges han estat consensuades. Al final però, ha estat en Pere el que ha tingut la darrera paraula.

- En aquest llibre trobem una referència important de la llata.

- Fa referència a la importància de llata a Capdepera. En el primer llibre els personatges s’ubiquen en l’alqueria de Sa Tafona i des d’aquest lloc parteixen cap a distints indrets de l’illa, però viuen a Capdepera. Així faig referència a la construcció del castell de Capdepera, Jaume II va ordenar la seva construcció, i a l’origen de possessions importants del municipi. També surt un personatge crucial en la història de Mallorca que apareix en varis capítols del llibre. Parlem de Ramón Llull, des de l’etapa de la seva vida com a cavaller fins l’etapa de monjo i escriptor. 

- Aquest segona part també recull algunes llegendes…
- A través de Ser Daniela vaig presentant algunes llegendes i rondalles i alguns jocs tradicionals. Vull seguir aportant un poc de fantasia a la història ja que trob que no ve malament. I un poc d’humor.

-  Cal recordar que afegeixes alguns anacronismes, és a dir situacions que situes en aquesta època i no se corresponen en el temps…
- Si som conscient que hi ha anacronisme, per exemple parlo de la cova  des Cingle (coneguda com a cova del Pirata per molts) i els fets de pirateria i corsaris a Mallorca són posteriors, però volia introduir-lo.

- Del primer llibre, quin comentaris vas rebre dels lectors i lectores, i quines expectatives tens a partir d’aquests comentaris?
- Començ pel darrer. Expectatives? És mal de dir, amb el primer llibre va arribar a molta gent, però és  cert que me vaig moure molt i vaig fer bastants presentacions.
Pel que fa als comentaris de gent que l’ha llegit, m’han arribat comentaris molt positius i me va sorprendre que molts venien de gent adulta. Alguns ens demanen quan surt el segon llibre, això vol dir que el primer els ha agradat. Me va agradar molt saber que mestres de s’Auba van usar el meu llibre com a lectura just abans del Mercat Medieval i molts me reconeixien a la paradeta que tenia al Portalet del castell. Estic content pel primer llibre i espero que aquest segon també agradi. 

-  Javier vols afegir alguna cosa més?
- Convidar a tothom a la presentació del segon tom de “Siguis qui vulguis ser”, que es farà dia 26 de juny, a les 19,30 hores en el Centre Cap Vermell. Vull fer la presentació al bar, per a poder fer tallers i que els nins i nines interactuïn. Vull que sigui una presentació una mica diferent a l’habitual. També duré exemplars del primer volum per la gent que no el coneix.
No puc deixar d’agrair a Cap Vermell pel seu suport. Des del minut 1 han recolzat la meva iniciativa quan era només un projecte i em van ajudar a que fos una realitat.  Ens proposaren fer un volum cada any i hem complit, ha sortit just abans del Mercat Medieval unes  dates que s’avenen amb el tema del llibre.

 

Moltes gràcies Javier, sort en la presentació  i  per la tercera part…