Un mes després de començar la temporada de la llampuga (que començà el dia de Sant Bartomeuet), podem parlar d’un bon inici aquest any, sense ser dels millors. Sis embarcacions són les que pesquen a la Confraria de Cala Rajada, algunes menys que en anys anteriors, que arribaren a ser 8 o 9. De moment es pot dir que es salva l’inici de temporada, malgrat la mida de le captures no sigui la que era d’esperar.



De moment, les embarcacions de Cala Rajada han anat cobrint la quota màxima estipulada (malgrat alguns dies hagi estat molt feinós), com també, en ocasions han pogut avançar captures, prevenint dies de mal temps a la mar. 

Ni les notícies que a vegades es reben, són definitives, ni algunes imatges que s’han pogut veure en xarxes, són les habitual, ara al principi de temporada. Parlam de les notícies que han anat sortint a diferents mitjans de comunicació, que parlen d’un bon preu i d’una bona mida dels exemplars, a l’inici de la temporada llampuguera. El preu, a la llotja, ha oscil·lat dels 12/14€ els primers dies, fins als 4/6€ ara passat un mes. 



Ens diuen, que si bé, actualment són capaços de tornar a port amb el “cupo” estipulat de 150 quilograms que poden ser entre 16 i 18 caixons, la mida dels exemplars és menor i això provoca un preu menor de l’esperat. Però, com és d’esperar, a mesura que vagi avançant la temporada, s’espera un canvi de tendència i la mida sigui “més acceptable”, recordem que en poc menys d’un mes es celebrarà al port de Cala Rajada una nova edició de la Mostra de la llampuga. 



Fotos: a bordo de l'Hiispaniola 2000