Dissabte i diumenge, dies 15 i 16 de juny,  van tenir lloc les actuacions dels grups de teatre Infantil i Primària del Centre Jove, en el marc de la XXI Mostra de les arts escèniques de Capdepera. Els responsable i director dels grups és Arnau Serra. 

Cada dia se representaren 4 obres de dues en dues. En una primera sessió (a les 17 hores) el grup infantil va representar l’obra “Sa rateta presumida”, un conte popular prou conegut, ideal pels joves intèrprets que s’iniciaven en el món del teatre. Com sempre Arnau aconsegueix que els més petits gaudeixin damunt l’escenari.  L’obra va estar interpretada per Lucas Borredà, Nicolàs Vargas, Aisha Racky, Teo Méndez, Laia Serra, Isabel García, Julieta Robles i Lucas Cuevas.
 

La segona obra d’aquesta primera sessió va anar càrrec del primer grup  de primària, que interpretaren una obra de creació col·lectiva anomenada “Flors”. Les flors comencen a trobar-se amb les amigues a l’inici de la primavera, però una abella no atura de molestar. El grup d’actors està format per Rut Rodríguez, Bel Cuart, Emma Morey, Lucy I. Alonso, Victòria Holm, Jan Peña i Indiana Sánchez.

Aquí teniu  algunes imatges dels joves actors damunt l’escenari:
 

La segona sessió, la de les 19 hores, acull l’actuació dels dos tallers d’alumnes de primària més grandets. La primera obra anomenada “Aqui hi ha brou” mostra els embolics que creen els personatges famosos i els treballadors d’un programa televisiu anomenat "All & Oli". Un programa basat en xafarderies amb uns convidats que no se duen gens bé i un equip malavingut, una mescla explosiva que acaba com el rosari de l’aurora. No vull deixar de mencionar el divertit capítol dels anuncis.

Els i les actrius actuaren amb prou desinvoltura creant situacions còmiques i diàlegs ràpids i enginyosos, de fet moltes (malgrat la seva joventut) ja tenen experiència damunt l’escenari i es nota. “Aquí hi ha brou” és una creació col·lectiva interpretada per Sam Amborn, Josep Àlvarez, Neus Vázquez, Inés Flaquer, Mia Dayleen, Clàudia Moll, Eva Ma Atocha, Laura Lores, Carme Garau, Carme Morey, Daniela Forján, Mara Trinidad, Júlia Contreras i  Andrea Vega.









La jornada teatral acabà amb l’obra “Pis compartit”, una altra peça de creació col·lectiva que recrea un pis compartit de joves estudiants pel que passen diversos personatges a més de les inquilines. Tanmateix la porta del pis sempre és oberta i els personatges van desfilant amb els seus problemes i les seves cabòries. Poc a poc tot sembla que va malament fins que una carta amb un premi per la realització d’un projecte, canvia la vida dels personatges oferint-los una solució econòmica. Malgrat el final “feliç” l’obra planteja situacions que preocupen al jovent com la precarietat laboral i econòmica, la pressió dels pares... La interpretació anà a càrrec de Aitana Canchado, Carla Vega, Marina Rodríguez, Carla Sastre, Claudia García, Aira Alconchel, Luisa Molinero i Paula Morente.




 

Una vegada més cal agrair a Arnau Serra la gran tasca teatral i educativa que realitza amb els tallers de teatre, i l’esforç perquè les seves obres mantinguin una gran qualitat tant en l’aspecte de treball expressiu i formatiu com per oferir uns bons decorats i escenaris, els jocs de llum, la creació d’ambients, el vestuari i els recursos teatrals adequats per cada obra.
 

Enhorabona a totes i tots, i especialment a Arnau  Serra per la gran labor que realitza amb els tallers de teatre.