L'Ajuntament de Capdepera ha engegat un ambiciós projecte per a la restauració paisatgística de les zones més degradades del terme municipal, amb l'objectiu de recuperar l'equilibri ecològic i preservar el patrimoni natural de la regió. Aquesta iniciativa compta amb el suport financer del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) de la Unió Europea, dins del marc del pla Next Generation EU.

El projecte, que ja ha començat amb la publicació de l'anunci de licitació de les obres, inclou tant les tasques de restauració ambiental com el servei de Direcció Facultativa d'Obra (DFO) i Coordinació de Seguretat i Salut (CSS). L'Ajuntament de Capdepera treballa en aquesta línia per revertir els impactes ambientals negatius i promoure un desenvolupament sostenible al municipi.

L'objectiu principal d'aquestes actuacions és millorar les condicions mediambientals de les zones afectades per l'erosió, la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat. Mitjançant la reforestació, la gestió de residus i la recuperació d'espais naturals, es busca restablir els ecosistemes locals i generar un impacte positiu a llarg termini per al medi ambient i la qualitat de vida dels residents.

El projecte es finança a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), part del pla Next Generation EU, destinat a avançar cap a una transició verda i digital. Aquesta col·laboració europea permetrà que Capdepera disposi dels recursos necessaris per dur a terme actuacions de gran escala en àrees que necessiten una intervenció urgent.

L'Ajuntament de Capdepera reafirma així el seu compromís amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, amb l'objectiu de preservar l'entorn natural del municipi per a les futures generacions. A més, aquestes actuacions no només restauraran espais degradats, sinó que també contribuiran a l'adaptació al canvi climàtic, mitjançant la protecció de la biodiversitat i la gestió adequada dels recursos naturals.

El procés de licitació per a aquestes obres es va obrir el dia 23 de setembre i les empreses interessades tindran fins dia 15 d'octubre per presentar les seves ofertes, tal com estableix l'anunci publicat. Aquestes obres representen un pas fonamental per a la transformació ambiental del municipi.


L'AJUNTAMENT DE CAPDEPERA TREU A LICITACIÓ LA CONTRACTACIÓ MIXTA DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ PAISATGÍSTICA DE ZONES DEGRADADES DE CAPDEPERA.

La licitació està inclosa dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Inclou:

-Treballs de paisatgisme en zones verdes.

-Treballs de construcció.

-Treballs de paisatgisme.

-Treballs de paisatgisme en parcs.

-Treballs de millora del medi ambient.

-Serveis d'arquitectura, enginyeria i planificació.

-Supervisió del treball de construcció.

-Serveis de salut i seguretat.

Expedient: 3682/2024

Data fi de presentació d'oferta: 15/10/2024 08:00

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=Vypeshz2V4r5Rey58Yagpg%3D%3D