Acabat el període estival de descans, el grup excursionista del Club “Sol Naixent” va iniciar la nova temporada amb les seves caminades setmanals (surten cada dimarts a les 8 del matí), bàsicament pel municipi. El mes de setembre han fet quatre excursions. 

La primera va ser dia 3 de setembre, a Sa Font de sa Cala. La sortida va ser de les portes del Club i seguint els senders que voregen la mar van arribar a Puig de on van berenar. Com cada excursió, no faltaren les delicioses galetes Artasanes. Van gaudir d’un esplèndid i assolellat matí amb precioses vistes de la nostra costa. De tornada van brufar per l’inici de temporada.


 




La segona excursió del mes, dia 10 de setembre,  va ser pels camins de la zona de la Farinera. La trobada tornà ser a les portes del club fent cotxades per anar a deixar les cotxes i iniciar la caminada pels camins rurals.
 



L’itinerari de dimarts, dia 17 de desembre va ser pel coll de Marina, concretament la “ruta dels forns de calç”. El punt de trobada va ser l’aparcament de Cala Agulla, i xino xano iniciàrem la pujada al coll de Marina, fent una curta aturada a Cala Moltó. Pujàrem pel coll fins arribar al desviament del camí que voreja el Puig de l’Àguila per la vessant sud. Arribats al gran forn del creuer del camí, aturàrem a berenar.







Panxa plena seguírem la caminada atenent als pals informatius que marquen la ruta, sense perdre alçada arribàrem per un sender al coll de Marina iniciant la baixada fins l’aparcament de Cala Agulla, on teníem els cotxes.
 



Acabàrem el mes amb la caminada de dia 24 de setembre amb la visita al Claper des Gegant. Sortírem de l’aparcament de Sa Font de Sa Cala i decidírem marxar cap a la urbanització d’Els Provençals. Allà iniciàrem el camí de terra (i pedres) que ens dugueren al  talaiot. En el talaiot vam berenar i després vam fer un volt comentat. La tornada la vam fer pel caminoi assenyalat per accedir al talaiot des de sa Font de Sa Cala, que passa vora la depuradora. Una ruta senzilla i molt interesant que travessa el pinar.





Pel proper mes d’octubre hi ha cinc rutes programades, senzilles i assequibles, programades per en Marcelo Salomón.
les excurions previstes són:
- Dia 1 d'octubre. Maressera de Na Blanca.
- Dia 8 d'octubre. Son Real - Can Picafort.
- Dia 15 d'octubre. Ermita de Bonany (Petra).
- Dia 22 d'octubre. Les Set Cases.
- Dia 29 d'octubre: Far de Cala Rajada.