La setmana passada llegia un article de Cap Vermell que parlava dels “fodechinchos” i els exemples que donava el periodista Antón Losada en un vídeos. Si no el recordeu eren aquests:

 
https://x.com/antonlosada/status/1824503165753897405


Aquest dies, també a Cap Vermell, llegia que el servei de Salvament i Socorrisme “ ha intervingut per a atendre i rescatar a dos turistes que havien botat a l'aigua des de les roques i havien sofert ferides”.  És a dir que havien fet cas omís a les advertències de no botar a la mar des de les roques....




La setmana passada onejava la bandera vermella a Cala Agulla. Uns turistes hi nedaven malgrat les fortes ones, sota la mirada impotent del personal de Salvament.
 



La pregunta és evident. No se pot sancionar d’alguna manera aquells que es boten els avisos de perill? 

I la llista de situacions en que els visitants es boten les normatives locals quan volen (i els locals també, no us penseu!) és ben llarga, Normés n’hi ha però... tenim capacitat per fer-les complir? Parlo de prendre begudes al carrer, treure les bosses de fems de les cases de lloguer quan i com vulguin, omplir el mobiliari urbà d'adhesius, aparcar en llocs prohibits, circular en sentit contrari... Evidentment no són tots els que ens visiten però en determinades zones o barris, els problemes creixen durant l’estiu. Una situació que se repeteix fa anys i l’única solució que es dona és “esperar que es passi l’estiu”, com indicà un polític fa un parell d’anys.

Si amic lector a Capdepera també venen “fodechinchos” que s’afegeixen als incívics dels municipi, el "fodexinxos" locals.









P.I.G.