Dades del
 
mes de
 
setembre




















 

Aquest  mes de transició entre l’estiu i la tardor s’ha portat normalment, ja que foren 10 els dies en què tenguérem l’agradable visita de la pluja, aquesta distribuïda en les tres parts en què sempre dividim el mes. Més present aquesta pluja, en la darrera part, en 6 dies.

En el primer terç es recolliren 4,5  l/m2; en el  segon terç, un poc més, 7,7  l/m2; i ja al darrer, pluja més copiosa, amb 57,8  l/m2. Sumant fan un total del mes de 70 l/m2, que ja comença a estar bé. El dia més plujós del mes correspon al 23, en què caigueren 27,5  l/m2.

Pensau que encara que aquest mes de setembre porta una “r”, no és aigua per emmagatzemar dins les cisternes. Encara s’han de fer netes les teulades, desprès de la brutícia de  tot l’estiu, entre la qual els excrements dels ocells.

Ara em ve a la memòria que hem perdut el bon costum que es tenia abans, quan es construïa una casa, que tothom primer feia un pou i una cisterna. Ara confiam en “Aguas Capdepera” i per beure anam als supermercats o botigues a comprar l’aigua en ampolles o garrafes, tant de Mallorca com aigua forastera, menyspreant la que la sàvia naturalesa de tan en tant ens envia gratuïtament.

El penell es mogué per tots els indrets, però  essent més fidel a la Tramuntana.

Altres meteors observats es limiten als llamps del dia 17 a la nit.

La humitat va estar situada entre el 42 % del dia 14, fins al 92% dels dies 24, 29 i 30.

Quant a les temperatures, podeu veure en el gràfic el descens cap al final del mes, amb una lleugera recuperació.

La mínima de les màximes en 20,3º el dia 26, i la màxima de 28º de dia 7. La mínima del mes en 16,4º del dia 28, i la màxima de les mínimes del dia 6, en 24,6º.