A partir d'un bancal d'arena de cala Lliteras,
podria estar finalitzada el proper mes d'abril




La Conselleria de Turisme ha assumit el projecte de regeneració de la platja de Cala Agulla, de manera que, de complir-se els terminis estipulats, a finals de proper mes d'abril hauran finalitzat les actuacions de regeneració temporal de la platja amb arena extreta d'un bancal situat al costat de Cala Lliteras, segons van informar fonts de l'Associació Hotelera de Cales de Capdepera.

   Aquest és l'acord, en un principi, adoptat després de la reunió mantinguda dilluns passat a Madrid per a tractar aquesta problemàtica i a la qual van assistir la consellera de Turisme, Joana Barceló; el primer edil de Capdepera, Pep Gallego; la responsable de Medi Ambient de l'Ajuntament gabellí, Pilar Gasull, i el director general de Qualitat Ambiental.

   La actuacions, que tindran un cost aproximat de 160.000 euros, s'iniciaran un cop que els tècnics de la Conselleria hagin realitzat el projecte que posteriorment sortirà a exposició pública, per a, finalment, aprovar-se i executar-se.

   L'alcalde de Capdepera, Pep Gallego, va explicar que la Conselleria de Turisme ha encarregat als tècnics el projecte perquè posteriorment s'obri el procés d'exposició pública durant un període de dues o tres setmanes, després de les quals s'iniciaran les actuacions d'extracció d'arena. També va destacae que "atenent els terminis i confiant que no sorgeixin complicacions, la regeneració temporal de la platja podria fer-se efectiva a finals del mes d'abril".

   El president de l'Associació Hotelera Cales de Capdpera es va mostrar satisfet per la solució adoptada, "especialment per la directa implicació de la consellera de Turisme en aquest problema", i va afegir que si bé l'acord és "positiu", no deixa de ser un projecte "temporal" i els hotelers, igual que els veïns del municipi, "volen que s'iniciïn actuacions definitives per a evitar que la platja de Cala Agulla, la icona turística de la localitat, continuï perdent sorra cada any. Cal buscar solucions definitives, no temporals ", va afegir.

Lamentam assabentar-nos d'aquesta notícia a través de l'agència de notícies EUROPA PRESS i que el consistori, a hores d'ara, encara no hagi emès cap comunicat.