Una sortida amb un poc d'aventura











    La quarta excursió al Puig Negre fins al Morràs no va acomplir les expectatives ja que no poguérem assolir  un dels objectius: els penya-segats, cingleres i fissures de baix de la Talaia Nova.
   Sortirem un grupet de cinc persones amb la intenció de visitar dos redols botànics molt interessants. El primer, al puig Negre, ens havia de mostrar un petit redol ( i únic al municipi)  d’una planta endèmica anomenada Helleborus lividus, molt bella com podeu veure a la foto però també molt escassa, de fet he pogut constatar que la seva població es va reduint any rere any.
 
Image
Helleborus lividus, florida

  Mentrestant, durant el camí, poguérem gaudir contemplant i fotografiant algunes espècies d’orquídies, i algunes plantes de muntanya poc comú, al manco dins el nostre municipi, com la carxofera borda.

Image
Ophry apifera

   La travessia des del puig negre fins al penya-segats de baix la Talaia Nova fou molt complicada i excessivament llarga i per tant no poguérem visitar la comunitat fissurícola dels penya-segats per dos motius principals: l’hora i el cansament.

Image
Petit grup als penya-segats del Puig Negre

  Així i tot fou una excursió molt agradable i amb un tic aventurer que la va fer una mica diferent a les que havíem fet fins a les hores.

Felip Esteva