JORNADES BOTÀNIQUES
AMB FELIP ESTEVA

 
Cala Mesquida – Cala Torta – Cala Fuster



 Per venir amb nosaltres hauríeu de fer una  inscripció prèvia a l’oficina d’informació  o al nº de tlf. 971819467


 
DISSABTE 25/04
Cala Mesquida – Cala Torta – Cala Fuster

Image 
 

Punt de trobada:    Oficina d’informació i turisme de Cala Rajada a les 9.00h. Hem de dur cotxes per anar fins a Cala Mesquida. D’allà sortirem cap a Cala Torta

 

Durada de l’excursió:  4 hores

 

Indumentaria i coses bàsiques  necesaries :  Sabata o bota de muntanya , roba còmoda, calçons llargs i màniga llarga , aigua per beure i qualque cosa per menjar. Si fa sol, no estaria de més una bona untada de crema solar i una gorra o capell.

 

Grau de dificultat:   mitja


Tipus de comunitat vegetal: Començarem per la màquia litoral i la seva vegetació típica. Ja en els ambients litorals trobarem la vegetació de roques costaneres, atravessarem la gran zona de camamil·leres de sa Mesquida i ens trobarem amb l’única colònia de una planta endèmica preciosa que es diu Paeonia cambessedessii “palònia”. Passarem a la zona dunar i veurem les comunitats de platges amb la seva vegetació típica i no tan típica, visitarem una petita colònia d’una endèmica que es diu ononis  natrix subs. Crispa. Tornarem passar a la vegetació de roques costaneres on descubrirem una joia endèmica que només l’he trobada a dos petits redols, un d’ells a Cala Mesquida , la pallenis spinosa subsp. Gymnesica. Aquesta planteta te la seva petita i interessant història. Dins les cingleres i fissures de les roques trobarem una falguera rara, la asplenium maritimum, els limoniums, el fonoll marí i les endèmiques més boniques: Digitalis dubia, dracunculus muscivorus, crocus cambessedessii, senecio rodriguezii, erodium reichardii, bellium bellidioides, arum pictum, micromeria filiformis, pastinaca lucida i la gran joia botànica del municipi, la ranunculus weilerii “botó d’or” amb una població reduïda i que només és troba en un altra racó de la serra de Tramuntana. De tornada tornarem atravessar la comunitat de socarrels que ja haurem vista en una anterior excursió.