JORNADES BOTÀNIQUES AMB FELIP ESTEVA



















DISSABTE 18/04
Segona sortida
Cala Mesquida-Cap des Freu –Puig del Telégrafo- Penya segats abaix del Telégrafo


Per venir amb nosaltres hauríeu de fer una  inscripció prèvia a l’oficina municipal d’informació  o al nº de tlf. 971819467


 


Punt de trobada:    Oficina d’informació  i turisme de Cala Rajada a les 9.00h. Hem de dur cotxes per anar fins a Cala Mesquida. D’allà sortirem cap al cap del Freu

 

Durada de l’excursió:   5 hores + o -

 

Indumentària i coses bàsiques  necessàries :  Sabata o bota  de muntanya, roba còmoda, calçons llargs i màniga llarga, ja que ens haurem de barallar amb vegetació espessa; aigua per beure i qualque cosa per menjar. Si fa sol, no estaria de més una bona untada de crema solar.

 

Grau de dificultat:  difícil. Pràcticament anirem tota l’excursió fora de camins, per sobre pedres i rossegueres i llocs de difícil accés (no perillosos)

 

Tipus de comunitat vegetal: Farem una ruta pròpia de màquia litoral, amb la vegetació pròpia d’aquests indrets (garballons, carritxeres, aladerns, alicantins, romaní, etc), veurem la gran varietat d’eixorbarates o coixinets de monja també propis d’aquests llocs on pega el polsim i el vent (launaea cervicornis, astragalus balearicus, rhamnus bourgeanus, teucrium marum subs. Occidentale), trobarem una planta poc abundant dins el municipi: la delphinium pictum, i acabarem amb un seguit de plantes endèmiques pròpies de penya segats i del seus peus: estepa joana, maçanella, didalera, sibthorbia africana, cyclamen, erodium reichardii, etc.


A less persones que puguin posar el seu cotxe a disposició, els ho agrairíem