CONCURS FOTOGRÀFIC, FOTOBOTÀNICA 2009

Image

Premi 2008 de paisatge dins el Jardí Botànic de Sóller.
Autor: José María Castro Delisle.


CONCURS FOTOGRÀFIC, FOTOBOTÀNICA 2009
   Fotobotànica és un concurs fotogràfic que organitza el Jardí Botànic de Sóller, amb la col•laboració del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. Aquest concurs es convoca cada primavera, i aquest any 2009 arribarà a la tretzena edició.
   Per participar les fotografies s’han d’ajustar a un dels temes proposats a les bases. Per aquesta edició els temes són tres: flora endèmica de les Balears, relacions flora-fauna i paisatge dins el Jardí Botànic de Sóller.  Es lliuraran tres premis iguals, un per cada tema del concurs. Les bases es poden consultar a: www.jardibotanicdesoller.org
   La data límit per presentar fotografies és el 21 d’abril, després d’obtenir la decisió del jurat, el lliurament de premis es durà a terme el dissabte 9 de maig. Les fotografies presentades estaran exposades al Jardí Botànic a partir del 10 de maig, dia de la fira a Sóller, i durant tot el mes.
L’objectiu del concurs és incentivar l’interès pels vegetals, entre els fotògrafs aficionats o professionals, i així estimular el coneixement i el respecte cap al patrimoni vegetal de les Illes Balears.
   Durant la història del concurs les temàtiques han anat canviant. Mantenint-se sempre la fotografia a espècies endèmiques de Balears, altres temes que s’han proposat són la fotografia de relacions flora-fauna, fotografia paisatgística i literària o paisatge florístic. Amb aquest concurs des del Botànic de Sóller volem continuar potenciant, dins del món de la fotografia, l’interès per les plantes i així estimular el coneixement i el respecte cap als vegetals de les nostres Illes.

Curs de fotografia de plantes endèmiques i de paisatge vegetal

Image
Premi 2008 de flora endèmica (Cyclamen balearicum, Rapa de porc).
Autora: Rosana Garcia Mateo.

    Durant el cap de setmana del 21 i 22 de març el Jardí Botànic de Sóller organitza un curs, dedicat a conèixer i fotografiar les plantes endèmiques de les Balears. A més, una part del curs es dedicarà a la fotografia paisatgística, destinada a obtenir imatges de la vegetació de diferents ambients.
Aquest curs l’impartiran els fotògrafs de natura Miquel Àngel Dora i Marcos Molina, conjuntament amb la Conservadora del Jardí Botànic, Magdalena Vicens. Activitats teòriques i pràctiques, incloent una sortida de camp d'una jornada, és el programa previst en aquest curs, que té la inscripció oberta.

Joan Miró

Per a més informació posau-vos en contacte amb nosaltres:
Departament Educació-Comunicació
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Jardí Botànic de Sóller
www.jardibotanicdesoller.org
http://ellesfloreixen.blogspot.com/

Tel:  971 634014