L'objectiu del Protocol de Kyoto era reduir en un 5,2% les emissions de gas d'efecte hivernacle global

   Fou l'any 1997, quan els governs acordaren crear el Protocol de Kyoto (*) per crear un conveni patró, sobre el canvi climàtic de referència de la Organització de les Nacions Unides (ONU.). L'acord va entra en vigor, sols desprès que 55 nacions adherides sumaren el 55% de les emissions del gas d'afecte hivernacle i lo ratificaren seguidament. Des d'un principi no tot foren flors i violes, ja que algunes nacions es donaren compte de lo que havien firmat era contra el interessos de la seva indústria, essent així que "donde dije digo, digo Diego", i així estan les coses.
   L'objectiu del Protocol de Kyoto era reduir en un 5,2% les emissions de gas d'efecta hivernacle global sobre els nivells de l'any 1990 i implantar-lo pel període  de 2008 / 2012.

Image

   Això es un referent importantíssim i un mecanisme internacional, per fer front al canvi climàtic i reduir dràsticament els seus impactes. Per això comta amb objectius legalment obligatòris per als països industrialitzats, com son Xina, Japó, el país del Yankees, Canadà, Brasil i qualcun altre que ara no me ve a la memòria, els quals tenien que reduir les emissions dels gases d'afecte hivernacle produïts per els humans, com son: el diòxid de carboni (CO2), el metà (CH4), i el òxid del nitrat (N2O), a més de tres gases industrials fluorats: HFC, PFC i hexafluor de sofre (SF6).
Reduir les emissions de gasos a l'atmosfera era molt contraproduent per a les indústries de països com: Xina, els Yankees i algun altre que feren cas omís a les restriccions i se pasaran el Protocol pel aforo de la "entre pierna".
   Els activistes de la societat ecològica Greenpeace, varen esser capaços de instal•lar un enorme i descomunal preservatiu a qualquna de les central tèrmiques de Brasil, la qual cosa fou molt divulgat.
No respectar el Protocol de Kyoto tindrà efectes molt greus sobre l'humanitat i en les futures generacions, que seran els qui tocaran les nefastes conseqüències.



Nicolás Nadal Ferrer
D.N.I 41.353.144 H

(*) Kyoto es una ciutat del Japó, en la costa Nord, de la Illa de Hondo, a la badia de Osaka i te una població de 1.458.634 habitants.