L’eclipsi lunar, de dia 16 d’agost, va ser fàcilment visible a Capdepera
Image

   Un eclipsi lunar es produeix quan la Lluna queda entre la regió d’ombra projecta per la Terra. Amb altres paraules, la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna.
   La Lluna deixa de brillar i va cobrint-se d’una zona d’ombra i penombra, fins a enfosquir-la quasi totalment. L’atmosfera terrestre fa que alguns raigs del Sol es reflecteixin cap a la Lluna, per  això segueix sent visible i a més provoca que agafi unes tonalitats vermelloses, de vegades no perceptibles per ull.

Image

   L’eclipsi de dia 16 d’agost va ser fàcilment observable (al moll de Cala Rajada, mentre escoltàvem el magnífic concert de jazz, va ser indescriptible), ja que els núvols no ho varen impedir, des de la posta de sol. A les 23,10 h. va ser el moment de màxima ocultació, amb un 81 % del diàmetre lunar.

ImageImageImageImage

   Us oferim algunes fotografies fetes al moll de Cala Rajada, amb una càmera digital senzilla, i una altra que ens ha fet arribar Joan Espiritusanto. Així mateix n'hem inclòs unes quates d'“aficionats” fetes amb equips adients, per a gaudir de l’espectacle en tota la seva magnitud, i també un dibuix de com es produeix un eclipsi lunar.
   Esperam que us agradin

Image


Algunes dades de l’eclipsi de dia 16 d’agost de 2008
-Inici fase de penombra: 20,23 hores
-Inici fase ombra parcial: 21,31 hores
-Màxim eclipsi: 23,10 hores
-Sortida fase d’ombra:00,44 hores
-Sortida fase de penombra:1,57hores
-Durada fase penombra: 2hores i 46minuts
-Durada fase ombra: 1hora i 34 minuts

Image