La presentació del vídeo del GOB, Mallorcablackout, irrita al Govern i les institucions turístiques


Publicat a Última Hora, 6 març 2013

La presentació del vídeo Mallorcablackout, coincidint amb la ITB, ha aixecat ampolles entre les autoritats del Govern Balear que han desbarrat contra el grup ecologista, acusant-li " de jugar amb el pa dels nostres fills". La premsa illenca ha anat plena de declaracions criticant l'iniciativa ecologista, que no deixa de mostrar una imatge que sovint se pretén amagar: la destrucció del paisatge, l'urbanització massiva de la costa, l'especulació... Així s'obre un debat, s'ha de seguir venent imatges naturals edulcorades, de cada vegada més escasses, mentre se segueix el procés de degradació mediambiental. 
A Cap Vermell podeu veure el vídeo i opinar a l'enquesta:
http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11801:el-gob-presenta-a-berlin-una-campanya-de-denuncia-sobre-les-amenaces-ambientals-de-mallorca&catid=44:comunicats&Itemid=59

Malgrat les crítiques rebudes, prou difoses als mitjans de comunicació impresa,  hi ha sectors i entitats que s'han posicionat a favor de la campanya del GOB.


Jubilats per Mallorca dona suport a les darreres accions del GOB a Berlín i acusa d’irresponsables i cínics els membres del Govern Balear que han tractat els dirigents del Gob d’irresponsables.

Un govern Balear que per promocionar el turisme fa servir Sa Dragonera, Es Trenc, Cala Mondragó i molts d’altres llocs que s’han conservat gràcies a les lluites en defensa del territori que el GOB ha encapçalat, com gosa dir-los irresponsables???!!!

Un govern Balear que beneeix la importació de fems d’arreu d’Europa per esser cremats a Son Reus quan és més que demostrat que aprop de les incineradores els casos de càncer superen la mitjana general, com gosa tractar d’irresponsables els del GOB que són els qui lideren la lluita contra aqueixa iniciativa assassina???!!!

Un govern Balear que dissenya una normativa turística que desprotegeix zones protegides i que deixa a la conveniència dels polítics  que el regeixen l’autoritzar o no construccions a llocs emblemàtics, com gosa tractar d’irresponsables els que surten en defensa d’aquests llocs???!!!

Un govern Balear que dona suport a les polítiques d’abaratir els acomiadaments que han provocat una reducció dràstica de  plantilles en el sector hoteler, i una sobreexplotació quasi esclavista de les cambreres de pisos i d’altres treballadors de l’hostaleria, com gosa parlar de defensa dels llocs de treball???!!!

Són les polítiques irresponsables dels nostres governants les que fan minvar la qualitat turística i les que duran a la quebra el sector, si no els aturam els peus d’una vegada, amb totes les armes de la lluita pacifista.

Gràcies GOB per defensar la salut de tots
Gràcies GOB per defensar el territori de tots.
Gràcies GOB per defensar la possibilitat d’un futur de qualitat per la primera indústria de les nostres illes.

Jubilats per Mallorca, dia 6 de març de 2013




L’STEI continuarà lluitant colze a colze amb el GOB per evitar la destrucció de l’illa

Protegir Mallorca és un acte de responsabilitat exemplar

L’STEI Intersindical agraeix la valentia del grup ecologista GOB i es reafirma en la voluntat de reforçar el teixit associatiu que lluita contra la destrucció dels valors patrimonials de l’illa de Mallorca.

Com a únic sindicat propi de les Illes Balears, l’STEI Intersindical ha participat i participarà en totes les mobilitzacions que impulsa el GOB, perquè ens uneix un objectiu: defensar el medi ambient. Davant les declaracions del conseller de Turisme que acusen el GOB d’irresponsables, l’STEI vol remarcar que protegir Mallorca és un acte de responsabilitat exemplar.

En canvi, per l’STEI Intersindical sí que és una mostra clara d’irresponsabilitat i incompetència atemptar contra el principal actiu turístic de les Illes, el nostre territori. Destruir el territori implica, a la llarga, destruir llocs de feina. Qui voldrà passar les vacances al femer d’Europa?


La resposta del GOB no s'ha fet esperar
La recepta del GOB per què no s’acabi “el pa”: menys baguette congelada, i més pa pagès

El futur de l’economia turística balear ha de passar per la valorització del  nostre patrimoni exclusiu i la millora de la qualitat de les zones  turístiques existents.

L’argument de “no jugar amb el pa dels ciutadans” per part del Govern i els portaveus del  sector hoteler era totalment previsible, davant la iniciativa #mallorcablackout del GOB amb  la col·laboració de Miquel Barceló. Però si preocupa que de portes a fora es conegui la  política ambiental i territorial del Govern, potser ens cal reflexionar una miqueta.

Des del GOB animam al Govern i a l’empresariat turístic de Balears a impulsar una estratègia  turística per a Mallorca i les altres illes que passi per la millora de la planta hotelera i de les  zones turístiques, i l’aposta per un turisme de qualitat sobre la base del nostre valor  fonamental i exclusiu: el patrimoni natural i cultural.

Les possibilitats de Mallorca en aqueix sentit són tan importants com fins ara ignorades. A  tall d’exemple, citarem tres oportunitats:

Ses Fontanelles podria jugar un paper destacat en una vertadera reconversió i  millora de la zona turística de la Platja de Palma. La conservació de la zona humida i la restauració de la zona degradada podria aportar un plus de qualitat ambiental de primer nivell a una zona turística que ara per ara està sumida en un procés de degradació del qual no es veu el final. Malauradament ja han començat les obres per construir-hi un centre comercial i d’oci.

L’àrea natural, LIC i ZEPA d’Es Trenc-Salobrar de Campos podria convertir-se en un atractiu de primer ordre per al turisme naturalístic. S’Albufera de Mallorca ja té uns 100.000 visitants anuals, majoritàriament en temporada baixa (primavera i tardor), i això que aquest tipus de turisme fins ara pràcticament no ha rebut promoció institucional. Malauradament el Govern ha permès que caduqui el procediment de declaració de la zona com a Parc Natural, i no té intenció de reactivar-lo. Més encara, veu amb bons ulls la instal·lació d’un complex turístic vora sa Ràpita i colindant amb la zona protegida.

La Serra de Tramuntana té unes possibilitats fantàstiques per a la promoció de l’ecoturisme i la creació de llocs de feina lligats a aquesta modalitat (guies de muntanya, empreses de material excursionista, agroturismes, etc). La declaració d’aquest espai com a Paratge Natural i la incorporació al Patrimoni Mundial de la Unesco li atorga una status de qualitat que augmenta encara més el seu atractiu turístic. Tot i això, les figures de protecció no transcendeixen més enllà del paper. A més a més, el Govern hi retalla recursos per a la conservació, permet l’activació de zones urbanitzables i pretén modificar (a la baixa, lògicament) la normativa de protecció.

Senyor Delgado, tenim bon material per “fer pa” de bona qualitat i de forma sostenible, sense haver de consumir més territori, empitjorar la qualitat ambiental de Mallorca (el nostre principal recurs turístic) ni dependre permanentment de perilloses bimbolles urbanístiques.

Dimecres, 6 de març de 2013


I, per acabar, una opinió punyent del blog de Ferran Aguiló

http://ferranaguilo.wordpress.com/2013/03/08/no-defrauden-8032013/