" En Instagram hem trobat una entrada de Santi Taura que fa referència a Capdepera, concretament a Cas Bombu" . 











 

En un menú servit a la casa del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera (Pollença, 1854 - Palma, 1922), inspirat en el que es cuinava en l’època del  poeta hi trobam la “Llagosta a la bomba”. D’aquest plat diuen “Mítica recepta del desaparegut restaurant CAS BOMBU fundat en el segle XIX i freqüentat por molts religiosos”.

Explicant el plat comenten que “Margalida Tous va fundar Cas Bombu l’any 1885 a Cala Rajada. Els religiosos anaven a menjar a Cs Bombu i entre els seus plats favorits hi havia la llagosta que anava amb una salsa. Els capellans li van dir que se l‘havia de posar un nom i clar li posaren salsa de Cas Bombu... A una crònica gastronòmica d’aquell temps deien de Cas Bombu “una bona fonda, neta com una plata, cas Bombo, brinda als forasters amb la cuina fina i saborosa de Mallorca: els plats de llagosta de Cas Bombu tenen fama per tota l’illa.. La recepta està treta d’un receptari de Cas Bombu del 1909

També  deixen caure que pot ser ell també va menjar a Cas Bombu.



Us recordem que Cap Vemell va publicar les receptes de Cas Bombu, en un preciós llibre que comptà amb l’inestimable col·laboració del cuiner Andreu Genestra, qui va actualitzar algunes de les receptes del receptari original de Cas Bombu. El llibre inclou una còpia facsímil del receptari original.