En la categoria del Premi a la millor operació de drons del sector privat.




El guardó li fou lliurat en la III Feria de Altas Tecnologías de Seguridad e Inteligencia, Drones y Antidrones. En el marc del DRONExpo 2024 que tengué lloc els dies 8-9 de maig a Madrid.








La cerimònia de lliurament fou presidida pel secretari general de Transports Aeri i Marítim, Benito Núñez. Als I Premis DRONExpo es van presentar prop de mig centenar de candidatures.

Benito Núñez ha destacat la gran qualitat de totes les candidatures. Núñez, representant del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, ha elogiat totes les candidatures «per la seva alta qualitat -ha subratllat-, i el seu gran valor, i per això ha estat mereixedores d'estar en aquests premis».

El secretari general també ha destacat "l'enorme creixement dels drones a Espanya". Un sector que, segons ha destacat, "és essencial perquè l'estratègia de mobilitat segura, sostenible i connectada del 2030 contempla la potenciació de l'ús de drones per a la mobilitat".

De fet, i així ho ha posat de manifest, «el Ministeri de Transport considera els drons com un sector estratègic per al nostre país», i ha afegit que cal «impulsar projectes públics» en aquest àmbit.

Francisca López, com a membre de MARS INTELIGENCE, desenvolupà l'operació durant la Vetllada del cap d'any a Madrid. A l'operació realitzada durant aquesta vetllada, amb 60.000 espectadors presencials a l'estadi Cívitas Metropolitano, es va implementar un dispositiu de seguretat pioner, fusionant la tecnologia de drons amb un sistema de seguretat integral.

A na Francisca López, enginyera aeronàutica, l'entrevistàrem fa cosa d'any i mig i ens contà la seva feina amb drons. També participà en l'Alei-alei enregistrant amb drons la festa. Ha fet cursos de formació a diferents nivells a Catalunya, Madrid i Balears.

Enhorabona!