L'Ajuntament de Capdepera i l'Associació Hotelera First Sun esborren del moll els murals i les figures de Gustavo en el seu fulletó de patrimoni.


L
'artista ja ha contestat a nombroses cridades d'amics alemanys que li han destacat el mal gust del detall.No vivim en el millor moment de la llibertat d'expressió. La censura a cantants, llibres, artistes plàstics està a l'ordre del dia i sols basta llegir els diaris. Però suprimir als fulletons de patromoni els murals que Gustavo obsequià al poble de Capdepera i de passada netejar el mural per deixar-ho com una patena és falsejar la realitat. És a dir, mentir. I, realment, no entenem ni albiram un perquè mínimament raonable.

L'artista s'ho ha pres amb el seu humor quotidià, tot i que li molesta haver de donar explicacions per una cosa que no hi té res a veure. "Es veu que no caig bé a la gent que mana. Ajuntament o hotelers. Els hi faig nosa. No sé perquè. Els hi llev protagonisme?, estan gelosos? Són coses de nins petits, però quan les vegi a Can  Patilla els  convidaré igualment", –ha manifestat–. "El problema no és amb mi, sinó amb el poble, amb el falsificar la realitat, ara faran això però, i la propera vegada?"


ampliau l'imatge clicant damunt

De fet, tampoc surt al vídeo de promoció que s'ha fet. Un video de bella factura, tot sia dit, on surten els vitralls de la façana de l'església de Cala Rajada però no els quatres que ell va donar. I el mural surt just amb els focs, però no de dia, quan dediquen al moll més de un minut. "No és causalitat, suposo que hi deu haver-hi ordres, però tanmateix estic per damunt d'aquestes ninades. M'he de dedicar a pintar, però si no volen res més de mi, que ho diguin clarament. Mai cap obra meva ha costat res al poble."


El departament de turisme manfestà que no hi te res a veure amb aquests fulletons, Ara que tothom s'espolsa les busques, seria convenient que els responsables donassin una raó mínimament convincent del perquè han evitat aquestes imatges, ja que si ho han fet per ignorància han d'anar-se'n cap a ca seva més que depressa.