"Estar a la Gran Vía…, difícil no resistir-se"
"E
m mor de ganes de substituir la protagonista i poder representar aquest personatge". 



Dissabte 11 de novembre s'estrenà al Teatro de la Luz Philips, en plena Gran Vía de Madrid, LA REINA DE LAS NIEVES, l'adaptació del conte d'Andersen que Disney va fer-nos familiar amb el nom de FROZEN.

Àngela Aso va ser seleccionada per fer el paper de reina (mare de les germanes protagonistes), dona de poble, vestal del foc i cover de la protagonista reina Frozen. Té 20 anys i sembla com si hagués nascut damunt un escenari.

L'obra estarà en cartell fins dia 7 de gener amb possibilitats de pròrroga. Tot just acabar l'estrena hem volgut parlar amb ella.


- Com ha anat l'estrena? Hi havia molts de nervis?
Ha estat una estrena espectacular, i sí, hi havia nervis. A nivell personal tenc bastant interioritzada l’obra, però això no basta, els nervis que vaig sentir abans de l’estrena eren generals, estava nerviosa per tots els que formen part del musical, més que per a mi mateixa. És un equip i vols que tot surti bé, tant a nivell tècnic (llums i so), com la interpretació, els balls, etc. El fet que hi hagi nervis fa que tots estem molt concentrats, donant el màxim.


- Fa més d'un mes que començàreu els assajos. Com han anat? Has notat diferències amb el que havies fet fins ara? Explica'ns-ho.
La veritat és que els assajos han seguit una estructura semblant a la que he treballat fins ara amb en Rafel Brunet. Al principi es creen els personatges des de zero, cercant la manera de caminar, la veu i tots els més mínims detalls que han de tenir per estar ben treballats. Segons van passant els dies, tot va agafant forma i color damunt l’escenari.


- Anem al principi. Has fet teatre, música i dansa, però quin temps fa que fas teatre musical a nivell professional?
Vaig començar amb el teatre musical quan tenia 11 anys gràcies a Rafel Brunet, que em va donar l'oportunitat de formar part de la seva companyia al musical ‘’El llac dels cignes’’. 


- Sempre has anat de la ma de Rafel Brunet, un director les obres del qual són gairebé totes grans èxits. Què és el que més has aprés d'ell?
Ha estat el meu gran mestre. N'he après tantes coses que no sabria ni per on començar. Destacaria sobretot la disciplina i el compromís. Amb ell és aprendre contínuament.


- Hi ha diferència d'actuar a un teatre petit, com Capdepera, que a un gran teatre de la Gran Via de Madrid (on compartiu espai amb TRICICLE)?
Em sap greu, perquè jo estim molt el meu poble i m’encanta actuar-hi, però estar a un teatre a la Gran Via és emocionant, diríem que a nivell nacional és com Broadway, és on hi ha lo millor, artísticament parlant. 




- Tu ja havies fet aquest musical en català, Frozen, ara La reina de las Nieves. Quines diferències hi ha entre aquestes dues posades en escena?
El canvi més gran és l'energia i l’essència dels actors en aquest musical. Hi ha moltes maneres de representar un mateix personatge, així com de transmetre emocions i sensacions. Aquí els meus companys nous no coneixien com es va representar a Mallorca, per tant, quan donen vida als personatges generen una energia diferent.


- Treballar com a professional exigeix molt o depèn del paper que tenguis a l'obra?
Estar damunt l’escenari, a nivell professional, exigeix molt. Tots els que formeam part del projecte tenim una gran responsabilitat. Sempre he pensat que no importa el pes que tenguis dins l’obra, si surts més o menys que altres personatges, ja que, per posar un  exemple, el tècnic/regidor d’escenari és una persona a qui no es veu en tota l’obra però que, si no fos allà, no seria possible realitzar-la.
A més, darrere aquesta feina hi ha tota una formació a nivell personal que no pots deixar mai: classes de cant, classes de ball, cuidar la veu, el cos, fer esport, etc., i tot un conjunt d’actes que no es deixen d’aprendre mai, i que per tant, has de seguir fent per assegurar i mantenir les habilitats, així com créixer cada cop més.



- Cantar i ballar ajuden a la teva projecció com a actriu?
Totalment. Com més complet és un artista, més possibilitats té.


- Ens han dit que en algunes matinals faràs de cover, substituiràs a la protagonista, i a més si aquesta es posàs malalta tu faries el seu paper. És molta resposabilitat o una vegada a l'escenari ja està?
Com he dit abans, és molta responsabiliat. No només de centrar-te en tu mateix, has d’estar pendent de moltes coses sobre l’escenari i entre bambolines, amb el que estan fent els altres, ha de ser una sincronització total del conjunt.
És una gran satisfacció que hagin confiat en mi per substituir la protagonista del musical, i a més a un teatre a la Gran Via. Implica una feina diària de treballar per tenir controlat tant el meu paper com el de la protagonista reina Frozen, ja que en qualsevol moment pot haver-hi un imprevist i em poden avisar que em toca representar-lo.
I la veritat... em mor de ganes de poder representar aquest personatge. 




- Els companys, a més del director, són els que t'han de recolzar a l'escenari. Quin ambient has trobat? Diferent del de Palma?
A Palma tots els actors hem treballat més d’un cop junts, alguns ens coneixem bastant i hi ha molta connexió entre nosaltres, fet que ajuda bastant a l’hora de treballar.

Amb els meus nous companys també ens hem duit molt bé, i això es nota sobre l’escenari. Són tots molt joves, cosa que crea un bon ambient i són grans professionals que han treballat a molts altres musicals o en feines relacionades.


- Tu estudies magisteri, com ho compagines?
Doncs vaig haver de prendre una decisió quan em van proposar formar part d’aquest musical. Vaig decidir deixar unes assignatures del primer semestre d’Educació Primària, ja que estudiar i fer això era totalment incompatible. Vaig pensar que era una oportunitat que no podia perdre.
Estar a la Gran Vía…, és difícil resistir-se.


- Què diuen a ca teva de tot aquest trull?
A ca nostra estan molt contents, la veritat és que tenc molta sort de tenir uns pares, germà i padrins que em recolzen tant i que creuen tant en mi.


- També cantes fent duet amb Carles Grimalt en la formació SummerWine. Com queda aquest projecte?
Sí, de fet tenim unes precioses cançons noves compostes per en Carles. Tot d’una que arribi a Mallorca, hi haurà notícies al respecte.

Moltes gràcies. Et desitjam moltísssssima sort i en acabar ja ens contaràs l'experiència.