El calarrajader Llorenç Serra és un jove biòleg que ha decidit tornar al camp, a fer de pagès a "Es Marjal de Can Serra", a Sa Pobla. Recentment IB3 Ràdio l’ha entrevistat (programa El replà) per parlar de la seva feina i de l’arròs bombeta que ell produeix, a més d’altres productes de l’hort.

Com ell comenta a l'entrevista, va començar a fer feina al camp que havia treballat el seu padrí durant tota la seva vida: la finca de Son Ferragut. Així que provant, provant aquesta activitat s’ha convertit en el seu mitjà de subsistència amb les dificultats que té.



En Llorenç aposta per les varietats locals, malgrat ser conscient que la productivitat és menor que les llavors híbrides o seleccionades. La seva idea és que aquestes varietat no es perdessin " perquè tenen unes propietats molt específiques que s’han anat adaptant a Mallorca. Malgrat combinar amb altres varietats més productives, les locals sempre les faig servir".

Una gran part de la producció la distribueix a través de comandes a la seva pàgina web, i especialment a Cala Rajada i zona de Llevant on té clients als que subministra regularment els seus productes, segons la temporada. Ho fa a través de senalles de productes, que poden variar segons temporada i disponibilitat. Aquestes són les senalles que ofereix ara per ara:



Parlant de productes, en Llorenç conrea l’arròs bombeta, un arròs que prové de l’arròs bomba valencià introduït a Sa Pobla fa molt de temps i que s’ha adaptat poc a poc a les condicions de Mallorca. Té un gra més petit que l’arròs bomba i unes qualitats culinàries excepcionals.

Durant el programa en Llorenç va explicar com i quan se sembra, el reg, la recol·lecció, les plagues... un cultiu delicat que dona com resultat un arròs especial. De les seves característiques destaca que no s’estova i es pot menjar l’endemà mantenint la consistència i la textura. Els qui ho hem provat us podem dir que és excel·lent.

Clicant la imatge de Sa Marjal podeu escoltar l’entrevista (entre el minut 13 i 20). Podeu contactar amb la seva pàgina web per a fer comandes o demanar informació: www.esmarjal.com o també mitjançant el telèfon 660887207.


Clicant la imatge d'Es Marjar podeu escoltar l'entrevista a Llorenç Serra entre minut 13  i 20