Un gran espectacle de ball de bot a la plaça des Sitjar amb l'agrupació Castell de Capdepera i Els sonadors de jotes i mateixes de Capdepera.



Sembla que s'ha agafat per costum que sigui el ball de bot qui enceti les festes del poble.



Un any més en el marc de les festes d'estiu de Sant Bartomeu a Capdepera, després dels cercaviles i el Pregó, l'Agrupació Castell de Capdepera, oferí per tercer any consecutiu una magnífica Mostra de Ball de Bot, tant de l'Escola de ball dels més petits, com amb el gruix de balladores i balladors de l'agrupació.



En primer lloc, sortí l'escola de ball de l'agrupació, amb els nins i nines més petits de 3 a 8 anys, amb na Cati Tous i na Maria del Mar Mercant al capdavant, que amb paciència i mestria, ens varen deixar mostra del treball que es fa i ens ofereixen un grapat de balls que engrescà i feren esclatar les mamballetes de tots els presents amb el seu posat i espontaneïtat des del més petit al més gran. Entre altres balls, ens oferiren "jo i un pastor", "pitgen sa neu", "La Balanguera", "copeo matancer", "Una rosa en cada galta"...



Tot seguit, en acabar l'escola de ball, l'Agrupació Castell de Capdepera no ens va decebre gens ni mica i ens oferí un extens repertori de balls, jotes, boleros, fandangos i mateixes, plens de bellesa artística i compenetració, que podem dir fou tot un espectacle amb majúscules el que ens oferiren.



Tots mudats, amb posat, alegria i ben conjuntats, els balladors, anaren succeint els balls, en un ampli espai enmig de la Plaça des Sitjar, on oferiren un verdader espectacle de passos, voltes i bots, balls en parella, en rotllana, en fila..., que no deixaren indiferents als assistents, que ho recompensaren amb les seves mamballetes, i esclafits d'emoció. Per acabar, com es costum, al ball final, La Bullanguera, acabà de rematar la festa, en un continu entrar i sortir de balladors, un intercanvi constant de parelles, acabant amb la gran rotllana final on participen tots els balladors. Per acabar, tots plegats, saludaren al públic assistent, que va saber premiar l'esforç, dels balladors, del seu mestre i impulsor Joan Ramon Esteva i, com no, del músics que foren una part fonamental de l'espectacle.



Acabada la mostra de ball de l'Agrupació Castell de Capdepera i com estava anunciat, es va donar pas al ball obert. Els incombustibles Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera, acompanyaren als balladors gabellins, aquest any amb el gruix de balladors i alguns vinguts de fora, que ompliren la plaça amb rotllanes o parelles que no deixaren de sortir a ballar, per fer un bon grapat de balls improvisats fins a acabar rebentats.

Per Molts Anys al Castell de Capdepera!!!





Com sempre, l'àlbum més gran i preciós de les festes el trobareu al facebook de Cap Vermell
https://www.facebook.com/media/set?vanity=capvermell.org&set=a.783847300414367


Si hi eres, segur que hi surts!