Les festes de Sant Roc tanquen amb un concert i uns focs memorables



The Old And New Big Band / Ray Charles Tribute 

Les crítiques que n'havíem llegit ens feien esperar el millor d'aquest concert, però finalment The Old And New Big Band superà amb escreix les expectatives. Diguem-ho: una vetllada memorable.


El primer que sobta és que es pugui aixecar un projecte d'aquesta envergadura, en un mercat musical tan limitat com és el de Mallorca. Devuit músics i cantants sobre l'escenari, per a un espectacle com aquest, semblen, d'antuvi, un aposta arriscada i no gosam dir quant durarà l'invent. Però els que haurem estat testimonis d'alguna de les seves actuacions, com al del moll de Cala Rajada del diumenge dia 16, guardarem aquesta experiència en aquell racó de la memòria on desam les coses que ens han fet feliços.

La formació liderada per Luís Depestre – un autèntic virtuós del saxo – , i en la qual hi fa un paper destacat el “nostre” Miquel Gayà, sona molt bé, com una maquinària ben greixada, al servei d'uns arranjaments fets a mida. Aquests arranjaments, a més, ens oferiren la possibilitat de visitar de bell nou la música de Ray Charles, reconèixer-la i, això no obstant, tenir la sensació que l'escoltàvem per primera vegada. Perquè, per si algú no ho sap, The  Old And New Big Band el que va oferir fou tot un espectacle sota el títol de Ray Charles Tribute, tot passejant pel millor del repertori d'aquest músic. Temes com Hit The Road Jack, Halleluyah I Love Her So, I Got A Woman, Georgia On My Mind, Yesterday, Unchain My Heart o What'd I Say, tan coneguts i apreciats, varen aconseguir que el públic vibràs de bon de veres. En els concerts de jazz en el moll, moltes vegades costa retenir l'audiència, però aquest no fou el cas, ja que el públic, sobradament entregat, va romandre en els seus seients fins a la darrera nota, i més que n 'hauria volgut. En el paper de Ray Charles, el cantant Arthur Hensen es mostrà segur i flexible, amb ritme i swing, ben acompanyat als cors per Fabiola Linares: María Durán i Mariana Uta.

Hem pogut saber que The Old And New Big Band tornarà als escenaris el proper mes de setembre, concretament a Pollença, i ja us podem dir que, per poc que puguem, allà serem per a escoltar-los de bell nou. Val molt la pena.


Abans del concert poguérem gaudir de l'espectacle piromusical. Enguany els comentaris que hem sentit és que els focs han estat dels millors que s'han vist al moll.  Valorar aquest tema sempre és subjectiu, ara bé nosaltres també pensam que han estat uns focs molt espectaculars.