Sorteig de Sant Antoni.   Porcella:0858 i Nit d'hotel:6451



Seguint el protocol de la festa el dia de Sant Antoni, 17 de gener, se celebraren les tradicionals beneïdes i la missa de Sant Antoni.


A partir de les 14,30 hores començà la concentració  de la cavalcada al carrer Roses  (Can Trobat) pujar cap l’església de Sant Bartomeu i realitzar les voltes a l’itinerari previst pel carrer Centre i Port.

Prèviament la banda de Música, els dimonis i Sant Antoni, recolliren els obrers al carrer Ciutat per encapçalar la cavalcada en el carro de l’Obreria. Darrere la banda desfilaren les carrosses , seguides dels cavalls. Enguany hi hagué una molt bona participació a amb carrosses plenes, especialment de nins i nines decorades amb temàtica rural (collidors de garroves, apicultura, torrada...) o santantoniera.





A la plaça de l’església se beneïren els animals i se feren els donatius al sant. Se lliurà un calendari a tots els qui dugueren els seus animals a beneir.





Acabada la cavalcada els cavallistes van poder fer corregudes al galop amb els seus animals.





Els darrers actes van tenir lloc a la plaça de l’Orient on se cantà la codolada, un resum de l’argument 2023 escrit solidàriament pels glossadors locals, i se sortejà la porcella i “la noche d’amor por un euro” ("La nit d’amor" va correspondre al nombre 6451 i la porcella al nombre 858).



Els dimonis ballaren el darrer ball del 2024, amb la victòria de Sant Antoni, repetí na Zoe Cuart, sobre el mal. Amb un poc de moscatell i galetes ofertes per l’Obreria brufaren tots plegats.





Els públic assistent aprofità per a fer-se mil i una fotografies amb els dimonis, que pacientment posaren pels seus admiradors.



La missa en honor de Sant Antoni a l’església de Sant Bartomeu posà el punt i final a Sant Antoni 2024 de Capdepera.













Gràcies a tots els qui han fet possible viure amb devoció la festa. El cap de setmana 20 i 21 de gener la festa de sant Antoni es trasllada a Cala Rajada.


Més imatges de la cavalcada: