...350 dies

 

La jornada del Mercat Medieval de diumenge ha estat gairebé un calc de la del dissabte, tant pel que fa al seu desenvolupament, per la quantitat de visitants (cosa que ens resulta difícil de calcular, per bé que el comentari que més vam sentir és que hi havia manco gent que l'anterior edició) o per la intensitat dels espectacles.

La plaça de L’Orient amb els artesans de la pauma i l’espart, la plaça de sa menjua i es Sitjar molt concorregudes i en general un ambient multitudinari i festiu, un riu humà que circulava pausadament entre les paradetes dels carrers que formen el recinte del mercat. Sensació que els espectacles es multiplicaven per onsevulla que anassis. De de qualsevol cap de cantó sortia una cercavila, senties un tambor o una xeremia sonar....Desfilades de cavallers, malabaristes, balls del ventre i, fins i tot, gegants, els nostrus.





Al castell també  vam poder gaudir dels espectacles del campament medieval, de l’exhibició de falcons, jocs infantils i d’unes poques paradetes, ja tradicionals, com la del bàsquet, Can Planetes, la del ferrer i la d'una gran il·lustradora.



Com a novetat destacar la sortida dels gegants de Capdepera, que s’afegiren a la festa del Mercat Medieval amb els seus balls, creant molta expectació. En Roc i n’Esperança s’han integrat perfectament en els actes festius, essent una important atracció que cal mantenir.





La Banda de Música i Batucap van fer el seu cercaviles amb un espectacular inici en el castell i recorrent els carrers del Mercat fins l’Orient omplint-los de música i ritme.











El Concert medieval de la Coral Gabellina i la mostra de danses de l’Estudi de Dansa Stylo, posaren el tancador als actes del Mercat Medieval 2024. El públic omplí l’església de Sant Bartomeu per gaudir d'un gran concert. La cirereta d'un saborós pastís.









Abans de fer-se fosc moltes paradetes començaren a desmuntar, mentre els darrers visitants apuraven la seva estada al Mercat Medieval. Tres dies de mercat són agotadors.

En general de les paradetes ens comentaven que havia anat bé, les vendes no havien estat espectaculars però la majoria no se queixava, com sempre deien “cada un valora el mercat així com li va”. I és natural. No hi ha aquesta alegria gastadora ja que els preus han pujat molt i el mercat així ho ha reflectit.



Si se’ns permet volem fer uns comentaris o opinions pròpies: enguany s’han vist menys fems (la neteja sempre és un aspecte millorable), i les papereres no tan desbordades (alguns moment puntuals eren ben plenes). Si ha estat a causa del tornar al tassó de fang, enhorabona!. El més difícil sempre és superar les inèrcies. Les aglomeracions de persones han estat puntuals, ja sabem que hi ha carrers on és difícil circular perquè són estrets, tot sembla que anat més fluid (potser per això es té la sensació que ha hagut manco gent); falten bancs i taules per seure (millor a l’ombra) per descansar i menjar. L'animació molt bé i la decoració també tot i que algunes paradetes haurien de tenir més cura en la decoració i els seus propis vestits... Però suposem que els responsables es seuran i valoraran les incidències i possibles millores.

Ja esperam l'any que ve...tenim el tercer cap de setmana de maig reservat!