El dia de la Patrona, al matí, va tenir lloc l'ofici solemne a la capella del Castell, com és costum, amb gran concurrència de fidels. En aquesta ocasió l'oficiant fou Fra Pere Valespir, franciscà, qui concelebrà amb el també franciscà Pare Miquel Fornés, i els preveres del poble Pere Orpí i Antoni Amorós (rector de la Parròquia). A la sortida, els assistents ho varen brufar amb un glop de vinet i unes galetes.

Ja al capvespre, la processó, que enguany ens va semblar una mica més concorreguda que en anys passats, amb la imatge de la Verge de l'Esperança "de baix", va efectuar el seu tradicional recorregut d'anada i tornada de l'església de Sant Bartomeu al Castell. L'acompanyà, i això tampoc passa cada any, la Banda de Música, tocant les Avemaries. La processó va estar presidida pel rector Antoni Amorós, acompanyat per Mn. Pere Orpi i fra Miquel Fornés.

Una vegada a l'esglesieta, es va celebrar la cloenda de la Novena i Antoni Amorós pronuncià el dit "sermó de sa boira", una evocació de la llegenda segons la qual la Verge de l'Esperança, en el segle XVI, va avortar una ràtzia pirata, escampant una boirassa que va confondre els assaltants. El nostre rector, a banda de contextualitzar històricament els fets, amb profusió de dates i fets, finalment va derivar la seva predicació cap a una pregària plena de sentit social, altament reivindicativa dels drets de les persones i els pobles i recordant la tradició cristiana de la civilització occidental.

Una vegada reintegrada la imatge de la Verge al seu lloc a l'església parroquial, es donà per conclosa aquesta edició de la festa que, ja ho podem dir, ha discorregut amb una notable i encoratjadora participació.