La mà trencada d'una feina coral de la qual hem gaudit  més de cinc-cents comensals ( se va preparar prop de 700 racions, amb  65 quilograms d'arròs).
El primer és fer la paella. Tot un espectacle on s'hi agombolen més de 100 mans. Les més gustoses del poble. En paral·lel cercar l'ombra i la millor fresca per plantar la taula. Hi ha qui a les 12 ja hi són. Segon és emplatar i la llarga i amable coa que es fa on pots parlar amb la meitat del poble i amb aquell que feia temps que no veies. El menjar pròpiament dit. Refegir i la síndria amb talls generosos. Per acabar, replegar i deixar-ho tot com ho hem trobat i la neteja. Aquí molts s'escapoleixen amb l'excusa de fer  l'horeta.

Seguint els protocols festius d’El Carme, després del passa-carrers toca la paella i el pregó. I així ha estat. De bon matí, s’ha començat a moure la maquinària dels paellers preparant la imprescindible intendència. A l’hora prevista començà tot el procés de preparar verdures, fer neta la sípia, les gambes, el  brou... en definitiva tots els ingredients necessaris per una bona paella. Procés interromput per un bon berenar.



S’ha de dir que voluntaris no han faltat, així que malgrat la feinada que suposa preparar una paella per 700 persones (65 quilograms d’arròs i no ha quedat ni un granet!), s’ha dut prou bé. Sota la direcció de Joan Ramón l’equip ha anat com un rellotge, amb eficàcia i alegria,  i a l’hora prevista la paella era cuita i començà a servir-se.

Com és  habitual quan la paella comença a coure (i arriben els comensals) se crea certa expectació al seu voltant. No ha faltat la “remenada” simbòlica a la paella per part de la batlessa, Mireia Ferrer, acompanyada de n’Agripina Rocha i la fotografia amb part del grup d’arrossers.


 

Enguany com a novetat se tornava a fer “in situ”, a Sa Gravera (recordeu que durant uns anys s’havia de fer al pàrquing del Centre Cap Vermell i després transportar-la). Per cert sota els pins s'estava la mar de bé.
 

Al moment de servir s’ha format la corresponent coa, però ha avançat de forma fluida i ràpida. També ha hagut servei de bar, venda de camisetes i un sorteig de regals cedits per distints establiments comercials del municipi.
 

Els voluntaris de l’associació Conartritis van muntar una paradeta informativa sobre la seva malaltia crònica, l'artritis reumatoide, amb venda de productes amb el logo de l’associació.


 

També hi hagués servei de bar i venda de camisetes amb el dibuix guanyador del concurs d'El Carme. També esmentar la modernització dels nombrosos sortejos, tot i que se sentí el càntic de tongo més d'una vegada, amb na Cristina i na Tonyi repartint números i alegria, taula a taula, datàfon en mà per si de cas. Treure el número amb un programa agilitza la feina.



I tots comentàvem que enguany la paella era ben bona!
 

Podríem posar mil fotos, però hem triat aquestes: