Un any més les Festes del Carme arriben al final amb l'Ofici del Carme, que tornà a lluir damunt el moll, després d'un any confinat.


 

Un bon sol omplí de llum l'esplanada, el cadafal ben endiumenjat de flors i tot a punt amb els cants de la Coraleta, per donar entrada a la Verge del Carme. Per les restriccions, no es va fer la tradicional processó de la imatge de la verge des de l'església fins al moll, i partí del mateix moll, pel passadís central, portada per primera vegada per quatre dones de família marinera: Aina i Marina Fuster, Rocio Pérez i Valeria Caponero.







Primer Ofici del Carme del nou rector Xisco Bernabeu, que arribà fa poc meny d'un any després de la festa del Carme. L'acompanyaren en la celebració els companys preveres, fills del poble o ex-rectors del municipi, Antoni Amorós, Nadal Bernat, Pere Orpi, Joan Servera i Andreu Genovard.



Una eucaristia amb menys participació que altres anys, però molt lluïda, amb el ball de l'Oferta per part de l'agrupació de ball de bot "Castell de Capdepera".



Al final de la missa, es va fer entrega del premi per part de l'Associació Festes del Carme a la barca Hispaniola 2000, com a millor barca  engalanada, a criteri del jurat de la confraria, un trofeu exclusiu en plata del peix del Carme creat per Gustavo, fet a mà per Toni Fuster d'Art en Joies, sobre una peanya de fusta creada pel fuster Tomeu Àlvarez de Tocam Fusta.





En acabar, la imatge de la verge va ser embarcada a sa barca "Sa Ferrassa", que acompanyada per un parell de llaüts de pesca, feren la tradicional processó marítima amb la Verge del Carme per la badia de Cala Rajada. A punt de tornar, es llançà a les aigües un ram de flors en memòria del pescadors i familiars morts al darrer any. Es desembarcà la Verge i tornà al temple sense processó, com era habitual.

















Una celebració solemne i senzilla, molt lluïda gràcies a la desinteressada feina de l'Associació Festes del Carme i dels col·laboradors i col·laboradores que la fan possible.