Les associacions de pares i mares d'alumnes de tots els centres educatius de Capdepera són un referent en la participació, cohesió social i desenvolupament educatiu del municipi.

                                               
 VINTENA EDICIÓ DELS PREMIS


Com en altres ocasions, tot i que les rebran les directives actuals, feim referència a la feina de tantes i tantes juntes directives i associats al llarg dels darrers 50 anys.

       L'ACTE TENDRÀ LLOC DIA 14 DE MARÇ A LES 18H AL TEATRE DE CAPDEPERA


Foto dels representants a la fira SOM SOLIDARIS on els hi comunicàrem oficialment el PREMI i acceptaren molt contents.

Ja ho hem comentat en alguna altra ocasió; quan iniciàrem l'aventura dels Premis Cap Vermell, pensàvem que, passats uns pocs anys, se'ns haurien exhaurit els candidats. Ara, vint anys després, no sols no ha passat res d'això, sinó que cada any ens veiem en la difícil tessitura d'haver d'elegir entre grups, institucions i persones que, sens dubte, han fet mèrits més que suficients per a rebre el nostre modest reconeixement.

 En aquesta ocasió l'elecció tampoc ha estat fàcil, atès que damunt la taula hi teníem un ventall d'opcions igualment atractives, però la concessió del premi corresponent al 2019 és d'aquelles evidents. El seu nom ha comparegut un any i un altre a totes les travesses i nosaltres, ben conscients dels seus mèrits, l'hem contemplat com una opció indefugible que sabíem que acabaria per concretar-se.

 Sí, clar, estam parlant de les associacions de pares i mares d'alumnes. De tots els centres educatius. S'Alzinar la més veterana i la d'Es Ferreret la més jove. Passant per la de S'Auba i la de l'Institut. Poca gent adulta del municipi no ha tingut relació en cap d'elles. Els testimonis han passat així com han crescut els infants.

Instal·lacions, material educatiu, professorat, venda de llibres, activitats extraescolars, xerrades,...festes, viatges d'estudis, mercadets, Consells escolars,...tantes i tantes activitats per aconseguir que els més petits gaudeixin de millors condicions educatives.

És cert que en la seva trajectòria hi ha hagut moments de dubtes, en què s'ha estat a punt de renunciar i tancar la paradeta. Tota organització sofreix crisis d'aquest tipus. Però es superen. De fet sabem que hi ha projectes de gran envergadura a la vista. Tal volta ara sia un bon moment per recordar com s'han anat superant les dificultats i convidar a tots els presidents, juntes,...

Atorgar el Premi Cap Vermell 2019 només constitueix l'acompliment d'un deure d'aquest poble amb les associacions de pares i mares d'alumnes, una obligació que la nostra associació, per distints motius, havia ajornat fins avui, tot i saber que els mèrits contrets per aquest col·lectiu d simbolitzaven plenament allò que amb aquests premis volem posar en valor: el treball desinteressat a favor del nostre poble i la contribució a fer, de la nostra, una societat més noble, més culta i més acollidora.

Per tot això i molt més, gràcies, APIMA's de Capdepera!