inici

Cap Vermell

Lliurament dels PLOMA DE FERRO JUVENILS 2013

Dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, l’IES Capdepera
va oferir una jornada de portes obertes en el centre


Uns premis que l'Associació Cap Vermell patrocina i que enguany han assolit la 3ª edició.

S’hi han presentat un total de 60 narracions, que prèviament han estat avaluades com a treball acadèmic pel Departament de Català de l’IES Capdepera. D’aquestes n’han resultat guanyadores 6: de primer cicle d'ESO  han estat premiades “Com es va formar l’armadillo”, de Julìà Ossés Alzina i “Difícils eleccions”, de Cecilia Raij J. De segon cicle d’ESO “Terra Roja”, de Lluís Büstrin Gomis, i “Marta”, de Maria Pellicer Ferrer. I de Batxillerat “Capítol tancat”, de Júlia Fernández Vives, i “Aquesta és la realitat”, de Judit de la Rosa Lorenzo.

Aquesta categoria juvenil té una dotació econòmica de 300€, col·laboració econòmica totalment sufragada per l’associació cultural Cap Vermell.

A banda dels premis, els alumnes han estat obsequiats amb un diploma i un lot de llibres.


Quant a les obres presentades, un dels elements a destacar, a banda de la qualitat de les obres presentades, és la seva temàtica o rerefons, entre els quals: la crisi (desnonaments, acomiadaments, suïcidis), situacions pròpies de l’adolescència, violència domèstica, ciberbullying, mons llunyans, la mort, la ciència i la tecnologia, la interculturalitat...

D’aquesta categoria del premi, cal destacar la bona simbiosi entre l’IES Capdepera, l’associació Cultural Cap Vermell i el mateix ajuntament per poder dur endavant aquest projecte.

D'altra banda, el jurat d'aquesta edició, a l'hora de fer el veredicte considera que al marge del premi obtingut per les guanyadores, per la duresa i l'actualitat del seu contingut, contribueixen a fer més justa la societat.

Aquestes obres guanyadores es publicaran en propers mesos en suport digital i potser es realitzarà alguna activitat posterior.

 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Tercer sector:
“L’acció social en marxa”

Horaris C E Escolar