Una classe pràctica de pintura al fil de la mà de Tomeu Moll



   El centre Cap Vermell acull fins el dia 11 de maig l’exposició de pintura al fil de Tomeu Moll. Les obres que s’exposen han creat tanta admiració i curiositat que l’artista va voler demostrar en directe com funciona la tècnica, desconeguda per a molts dels assistents. 
   Ahir horabaixa, ajudat de fils de color, un projector i cartolines, Moll va impartir una classe pràctica de pintura al fil. Primer, va comentar que es necessita fil, un dibuix i cinta de doble cara, i el més important, molta paciència. Per fer un dibuix en format DIN A4, es pot trigar una setmana, dedicant-hi unes 7 hores al dia.



   La pintura al fil prové dels xamans mexicans. Consisteix en aferrar fils un vora l’altre per aconseguir donar vida a un dibuix. La imaginació hi té un paper important perquè quan l’artista crea pot canviar el color i fins i tot el dibuix.



   Les persones que es varen apropar fins el Cap Vermell per veure en què consisteix la tècnica varen poder provar de fer un bocinet d’una peça, i totes varen sortir satisfetes i, el més important, valorant l’esforç i el temps que s’hi ha de dedicar.