Èxit artístic i de públic d'un concert esperat


L'anunciada nit de sarsueles, organitzada per l'Associació d'Amics de l'Escola de Música, i que va tenir lloc el passat 1 de maig,  va superar totes les previsions. I això en tots els aspectes: es va assolir un notable èxit artístic i, cosa molt important, l'ampli aforament de l'auditori de Cala Rajada va resultar insuficient per a acollir totes les persones que volgueren assistir a aquesta convocatòria. Per tant, la finalitat de recaptar fons per a l'Associació es va assolir amb escreix.

El concert comptà amb la participació de les corals Gabellina, Sol Naixent i S'Alzinar, amb el suport de Maria Martí, Maria Antònia Gomis, Natàlia Dengra, Àngels Alzina i alumnes de les escoles de flauta i violí de l'Escola de Música. Hi participaren, igualment, un bon grapat de ballarins del grup Revivals, així com alumnes de l'escola Stilo, dirigits per Claudia Suiter, i de les agrupacions Castell de Capdepera i Aires Gabellins, dirigits per Climent Crespo. En total, més de cent participants, a damunt i a baix de l'escenari, en una apoteosi de música i dansa al voltant del món de la sarsuela.



La primera agrupació a intervenir va ser la Coral Gabellina, dirigida per Elionor Gómez-Quintero. La seva participació va incloure:

- Duet Còmic de Nicasia i Perico (La Dolorosa) de J.Serrano
- La  mujer rusa (Katiuska) de P.Sorozábal
- Havanera del savoià (Luisa Fernanda) de F. Moreno Torroba
- Romanza de Enrique: Bella enamorada (El último romántico) de Soutullo i Vert

Actuà de solista, Miquel Garau.







El segon torn va correspondre a la Coral Sol Naixent, agrupació aquesta que, sota la direcció de Josep Llull, interpretà:

- Barcarola: Así escuchando de la mar (Los sobrinos del capitán Grant), de M. Fernández Caballero
- Maitetxu mía, de F. Alonso

El solista va ser Jaume Bonnín.





Finalment, la Coral s'Alzinar, amb la direcció d'Elionor Gómez-Quintero, va oferir aquest repertori:

- Coro y seguidillas (La verbena de la Paloma), de T. Bretón
- Canción del sembrador i Coro de espigadoras (La rosa del azafrán), de J. Guerrero
- Ronda de enamorador (La del soto del parral), de Soutullo i Vert
- Coro de lagarteranas (El huésped del Sevillano), de J. Guerrero
- Jota: Grandes para los reveses... (Gigantes y cabezudos), de M. Fernández Caballero

Com a solistes, cantaren Bárbara Femenias i Vicenç Nadal.







Com a número final, tots els participants, cantaires, músics i dansaires, oferiren el "Va pensiero" de l'òpera Nabuco, de Verdi, brillant tancador per a una vetllada que va fer les delícies del públic assistent. I és que la música de sarsuela, més que no els llibrets en què se sustenta, ha sobreviscut al pas del temps i té la capacitat d'arribar de manera directa a l'espectador i encara compta amb un bon nombre d'adeptes.

Els Amics de l'Escola de Música estan d'enhorabona.