Una solemne Missa de Coronació (Mozart) per al dia de Pasqua

 

La Coral s'Alzinar oferí, el dia de Pasqua, l'anunciat concert de la Missa de Coronació, de W.A.Mozart, en un auditiri del centre Cap Vermell gairebé ple d'un públic que celebrà llargament l'actuació de l'agrupació. Sota la direcció d'Elionor Góemz-Quintero, els membres de S'Alzinar es presentaren amb l'acompanyament d'una formació de deu músics que completaren la massa coral i col·laboraren decisivament perquè la solemnitat de la partitura lluís en tota la seva força. El dia abans, això és el dissabte dia 7, la mateixa obra l'havien interpretat a l'auditori de Sa Màniga, amb notable èxit.

 



En el cas que ens ocupa, el concert va trontollar fins al darrer moment. El fet és que la soprano solista, Bàrbara Femenies, va presentar una sobtada indisposició que impossibilità la seva participació, cosa que obligà, a corre cuita, a cercar una substitució. Aquesta es produí en la persona de la també soprano de la mateixa coral, Anne Chafahi, qui s'enfrontà a una interpretació complicada amb només un assaig de darrera hora, i bé podem dir que va complir el compromís amb un excel·lent. Amb ella, completaren la nòmina de solistes els habituals Antònia Vaquer, Pere Llabata i Vicenç Nadal.



La Missa de Coronació, estrenada el dia de Pasqua de 1779, s'escoltà 233 anys després a càrrec d'una formació que demostrà tenir la partitura molt treballada i que, per tant, sonà sense vacil·lacions, plena de força i de matisos. Així ho va reconèixer el públic, que ho agraí amb una prolongada ovació. La propina fou l'"Al·leluia" d'El Messias de Haendel. I si d'alguna cosa es queixà aquest mateix públic va ser que el concert li havia resultat curt, cosa que sempre és una bona senyal.

Al vídeo vos oferim el mateix concert, íntegre, que cantaren el dissabte de Pasqua a l'auditori de Sa Màniga de Cala Milllor