Cap Vermell i Documenta Balear

presentam


dia 21 d'abril a les 18,30h

al teatre de Capdepera

Un memorable torcebraç  

entre dos glosadors:

Joana Colom i Jaume Fuster.

Presentarà el llibre: Felip Munar.

amic, glosador i professor de la UIB i

Miquel Llull, investigador, poeta, tertulià,

bibliotecari, casiner i molt amic nostru.No voldríem que s’entrada
d’es Camp Nou es fes malbé,
quan es campionat té
s’afició commocionada.


Per això s’ anunciada
i esperada (o no) eclosió
de “Torcebraç” fa es favor
d’avançar-se mitja horeta
perquè es partit faci veta
d’acord amb so seu guió.

Així, vos presentarem
es llibre a les devuit trenta,
li pegarem una empenta
i tot ho enllestirem
de manera que tenguem
prou temps per veure es partit.

El Barça-Real Madrid
segur que és un partidàs
però es nostre “Torcebraç”
també pot ser divertit.Vet aquí una embosta de fruita a punt de pastora mia. Ni més ni pus. En Jaume Fuster i na Joana Colom ens ofereixen un esplet de gloses congriades al redós d’una pantalla d’ordinador, a distància, talment com si fos una tauleta amb braser.

En aquest recull hi trobareu moltes anècdotes i històries. Sembla com si cada una esdevingués una contarella que vol expressar tot un món que volem descobrir. Quan les llegireu, vos semblarà que estau davant dos glosadors de picat, perquè la tècnica és la mateixa, i perquè en Jaume i na Joana tenen fusta de glosadors.

 

Jaume Fuster Alzina
Membre de Cap Vermell i filòleg, com a glosador és l’autor de l’Argument de Sant Antoni entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà, a banda de nombroses col·laboracions amb el pseudònim Es pastor de Son Perdiu. En aquest camp ha guanyat els premis Pau Sarol (Sóller) i Festa des Vermar (Binissalem). Ha publicat el llibre de poemes El vent de les paraules i les obres de teatre Un geni, aproximadament i Capdepera, 700 anys (totes dues estrenades pel grup Es Mussol). Així mateix, ha publicat el treball Els malnoms de Capdepera. Com a prosista, ha guanyat el premi Ploma de Ferro i el Premi Artà de narrativa curta.Joana Colom Brunet
La seva vena de glosadora ha quedat ben demostrada en nombroses col·laboracions a la revista Cap Vermell o en el brillant pregó del Mercat Medieval 2007. Com a poetessa i com a composi­tora, és autora de lletra i música del disc que va enregistrar i presentar en públic el gener del 2011 amb el títol de Vivències. Va col·laborar, igualment, en l’enregistrament del CD que acompanya el llibre Vetleries: vivències i cançons d’un poble. Va ser membre fundadora de l’Associació Cap Vermell.


Edició limitada 

1 m. [LC] Prova de força que consisteix a agafar-se dues persones per la mà i, amb els colzes reposant sobre una superfície plana, tractar cada una de torçar el braç de l’altra. Fem un torcebraç i veurem qui té més força.
2 m. [LC] Estira-i-arronsa entre dues persones, entitats, etc. Un torcebraç entre el Govern i l’oposició.

IEC