"Noctàmbuls", una estrena que va respondre a l'expectació




L'anunciada estrena de "In the backyard", a càrrec de la companyia "Noctàmbuls", que va tenir lloc els passats dies 14 i 15 va respondre al que esperàvem d'aquesta obra i dels seus intèrprets. Amb l'aval del segon premi del Certament Art Jove de Teatre, el grup posà en escena un relat dramàtic molt en sintonia amb els problemes que ens afecten. Jaume Miró, com  és habitual en "Noctàmbuls", n'és l'autor  i el director. D'ell podem dir que, ara mateix, és una de les més sòlides realitats del panorama teatral de la nostra illa.

Com sintetizàvem els dies previs a l'estrena, "In the backyard", a banda de posar l'èmfasi en la negativa conjuntura econòmica i social del moment, i per tant de ser fàcilment assimilable per tota mena de públics, també vol posar en relleu aquells valors que, precisament en moments difícils, ens poden ajudar a tirar endavant, com la tolerància i la solidaritat. Teatre textual, on la confrontació d'idees i de maneres de percebre la realitat assoleix el màxim protagonisme. 

En aquest context, els tres actors de "Noctàmbuls" -Biel Bisquerra, Toti Fuster i Pau Arévalo- es  mostraren perfectament identificats amb els tres personatges que es passejaren per l'escenari del Treatre Municipal, sense vacil·lacions. Bones interpretacions que ajudaren a l'èxit de tot plegat, en una posada en escena molt senzilla, molt funcional, que ha de permetre que el grup passegi aquesta obra, com està previst, per distints teatres de l'illa.

Acceptable resposta del públic, en les dues funcions. Un públic, que pels comentaris que poguérem escoltar, va sortir molt favorablement impressionat per l'espectacle que se li havia ofert.

Enhorabona a "Noctàmbuls", actors i director. Esperam que, arreu de Mallorca, assoleixin també un bon grapat d'èxits.