Gabriel Ensenyat ens aproximà a la vida i obra de Ramon Llull



També s'inaugurà l'exposició (Re)lectura de Ramon Llull al Centre Cap Vermell

El divendres dia 2 de desembre, va tenir lloc l'anunciada conferència de Gabriel Ensenyat al voltant de la vida i obra de Ramon Llull, que serví d'introducció a l'exposicó sobre l'autor malloquí al Centre Cap Vermell.



El profesor Gabriel Ensenyat, presentat per Pere Cortada, ens oferí una aproximació a la vida i obra del gran geni medieval mallorquí, per mitjà de la conferència " Ramon Llull: l'autor, l'obra i el seu pensament innovador". La xerrada, amb una clara intenció divulgativa, va posar en relleu la importància de Ramón Llull  en el pensament cristià medieval i el caràcter innovador de la seva vasta obra. El professor Ensenyat ens apropà a un personatge amb una biografia gairebé inversemblant i a una obra molt voluminosa, tant pel nombre de títols que la integren com per la divulgació que han tingut (després de la Biblia, és l'obra de la qual se'n conserven més manuscrits), traduïda a nombrosos idiomes i estudiada a tot Europa, especialment a Alemanya.



Després de la conferència, poguèrem asistir a la inauguració de l'exposició esmentada, i allà continuà l'explicació d'algunes de les  miniatures del  Brevículum, una autèntica meravella pel que fa a les il·luminacions, és a dir, les dotze il·lustracions que conté aquesta recopilació de l'obra de Llull feta pel seu deixeble Tomàs Le Myésier.  L'exposició, a més, presenta una reinterpretació d'aquestes imatges rfeta per un conjunt de de reconeguts dibuixants de còmics de les Illes.



Aquesta recomanable mostra es pot visitar els dies laborables, de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores, fins dia 18 de desembre.