Image

La projecció de fotografies antigues de Cala Rajada, recopilades i comentades per Antoni Flaquer Coix, va superar totes les previsions quant a assistència de públic, que va desbordar la capacitat de la Biblioteca de Cala Rajada.

Image

Després d'unes paraules del bibliotecari Pau Alemany, el batle Bartomeu Alzina es va referir a la feina recopilatòria d'Antoni Flaquer, i li va agrair que dedicàs tants d'esforços a arreplegar material de tota mena –gràfic, especialment–, i contribuir a rescatar de l'oblit moltes d'imatges del passat del poble.

Image

Amb la col·laboració de Maria Massanet i de Gori Reixach, la projecció es va desenvolupar en un clima que va anar de la nostàlgia a la descoberta, segons les edats i les procedències, mentre en Toni Coix, amb absoluta naturalitat va anar comentant cada una de les fotografies projectades i enriquint considerablement el que es podia veure a la pantalla. També el públic assistent s'hi va implicar, il·luminant la descripció de les imatges.

Cal destacar la gran presència de membres del consistori, tant de l'equip de govern com de l'oposició (en comptàrem fins a vuit!). A partir de l'interès demostrat, caldria demanar-los, a uns i altres, que posassin la maquinària municipal en marxa per tal d'assegurar la supervivència d'aquest material tan valuós.

I la publicació digna d'una selecció acurada de fotografies, què tal podria anar?