Prova i error , nou disc del grup serverí d'Anegats







Es tracta del seu cinquè àlbum publicat







   Ja podem trobar a les tendes “Prova i error”, el cinquè treball discogràfic d’Anegats, una de les bandes puntals de les Illes Balears amb més projecció en el panorama musical del rock en català. Els de Son Servera, a prop de complir una dècada de trajectòria musical, i amb més de 10.000 còpies venudes dels seus anteriors treballs, han acabat d’enregistrar el disc més potent i directe que han ofert fins aleshores.
   Després d’un any dubitatiu sobre la continuïtat de la banda, els mallorquins Anegats fan una passa ferma en les seves aspiracions musicals a través de dotze noves composicions que refermen un estil indubtablement propi, atribuïble a cançons on la música, les melodies, la intenció de les cançons i els músics mateixos, estan al servei de les lletres de les composicions, mai buides de significat i missatge, en el que ells consideren una equació musical lògica.
   Anegats canvien de productor musical per oferir un so molt més cru sense allunyar-se de la frescor i sinceritat que va caracteritzar els seus inicis. El manacorí Juanjo Tur és el nou productor escollit, però els mateixos Anegats assumeixen sense complexos tasques de producció en aquest cinquè treball.
   El títol del disc no hauria de portar a cap tipus de confusió. “Prova i error” reflecteix com a títol una voluntat innata en els humans de seguir endavant, de perseverar i d'ecarar el nou dia, un dia rere l'altre. Potser una pinzellada autobiogràfica en la seva situació actual, en la que els sacrifici pels seus somnis i ideals es revelen com a l´'únic camí de mantenir viva la flama de la utopia del rock.
Com sempre, llancen al públic un grapat de cançons per despertar en la gent sentiments oposats, emocions i una espurna d’autocrítica político-social. Una temàtica terrenal, resultat de les experiències viscudes recentment. Efectivament, la conexió amb el seu públic (que va de dels 5 anys fins als 85) és absolutament indiscutible.
   Anegats afirmen que no venen fum ni farses, i es consideren obrers, proletaris de l'ona musical que torna "back to" catalan. En un panorama on qui no ven innovació reguirnyolada (i amb molta publi) accedeix al no-res, ells accepten que fan rock de carrer, del de sempre, del que serveix per cantar la veritat, i punt.
   En Pep Álvarez, en José Juan Umbert, i en Paco González, (la part artística del grup), tornen més cínics, més vius i més energètics que mai. És, pot ser, el disc definitiu, el disc més esperat a les Illes, una prova que, vist l’èxit dels treballs anteriors, difícilment hauria de conduir a cap mena d’error.

Més informació:

www.anegats.com