L'associació 31 de professors de teatre de secundària organitza en el teatre de Capdepera, els dies 23 i 24 de Novembre, aquestes Jornades sobre el tema de la improvisació. A continuació teniu el programa que inclou el divendres  dia 24 a les 22,30 l'obra de teatre IMPROBAND, d'entrada oberta a tothom i gratuïta.

Image


Adreçat a: Professorat de tots els nivells, estudiants i persones interessades en el tema en general.
Places: 100 
Durada: 30 hores - 3 crèdits  

 PROGRAMA

Divendres 23 de novembre de 2007

9h-10’30h: Recollida de carpetes i recepció.
10’30h-12h: Conferència inaugural a càrrec de Carol López, amb col•loqui final.

Carol López (Barcelona, 1969).
Llicenciada en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre de Barcelona.
Participa en el Laboratori d’escriptura i dramatúrgia, organitzat per la Royal Court, l’SGAE i el STI creació contemporània 02 i en el curs “La dramaturgia de la catástrofe” de Rafael Spregelburd, organitzat per Temporada Alta i la Sala Beckett.
Beques concedides pel Ministeri de Cultura pel Seminari de guió cinematogràfic, a l’ Escola de cinema i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba) i per cursos d’escriptura dramàtica a Buenos Aires (Argentina).
Obté el Premi María Teresa León amb Susie, la seva primera obra. Dirigeix La Senyoreta Júlia, d’August Strindberg (Sala Muntaner) i Esthetic Paradise, de Victòria Szpunberg (Sala Beckett). Signa la dramatúrgia i la direcció de No pido nada excepto tiempo soleado, sobre poemes de Raymond Carver i Una història en 4 parts que presenta dins el cicle Assaigs Oberts del Teatre Lliure. Estrena V.O.S. (versió original subtitulada) i Last Chance, a l’Espai Lliure.
La temporada passada va estrenar 987 dies al Teatre Micalet de València i va dirigir En defensa dels mosquits albins, de Mercè Sàrrias, a la Sala Tallers del TNC.

12h-12’30h: Pausa.
12’30h-14h: Primera sessió dels tallers matinals (M1).

14’30h-16h: Dinar.

16h-17’30h: Primera sessió dels tallers d’horabaixes (H1).
17’30h-18h: Descans.
18h-19’30h: Segona sessió dels tallers d’horabaixa (H2).
19’45h-20’30h: Presentació de material didàctic. Fernando Bercebal: ÑAQUE, considerada la millor oferta editorial en pedagogia i tècnica teatral.

21-22h: Sopar.

22’30h: IMPROBAND. Espectacle i col•loqui sobre l’aplicació didàctica de la improvisació dins les aules.

00h: Allotjament a l’hotel (opcional).

 

Dissabte 24 de novembre de 2007

9h: Berenar.
9’30h-11h: Segona sessió dels tallers matinals (M2).
11h-11’30h: Descans.
12h-14h: Tercera sessió dels tallers matinals (M3).

14’15h-15’30h: Dinar.

15’30h-18’30h: Tercera sessió dels tallers d’horabaixa (H3).
19h-20h: Els tallers mostren la seva feina. Posada en comú de les jornades.


Post-jornades:

• Elaboració i experimentació dins les aules d’alguna d’activitat que suposi una adaptació d’algun dels aspectes treballats dins els tallers de les II Jornades de dramatització.

• Posada en comú i presentació de la memòria o la representació o l’enregistrament (fotogràfic, en Power point, en format DVD o vídeo o similar) de l’aplicació didàctica duta a terme dins les aules. (Es farà a l’STEI, pendent de concretar el dia i l’hora).

 

Tema de les jornades: La improvisació

(Cada participant podrà assistir a 2 tallers, per poder treballar la improvisació des de dos aspectes diferents. S’organitzaran de manera que al matí dels dos dies es farà el taller 1 i a l’horabaixa dels dos dies, el taller 2).

Taller 1
Títol: Creació.
Monitor: Carol López (llicenciada en dramatúrgia i direcció escènica per l’Institut del Teatre de Barcelona).
Descripció del taller: Segons el diccionari crear és fer del no res. A partir de jocs actorals i dramatúrgics i mitjançant improvisacions aquest taller intentarà donar les claus per a construir un espectacle sense tenir un text previ. Taller eminentment pràctic on aprendrem a treballar amb la immediatesa.

Taller 2
Títol: De l’espai i el grup a la improvisació. (*en castellà)
Monitor: Fernando Bercebal (llicenciat en filologia anglesa a la universitat de Castilla -La Mancha, pedagog teatral i gestor cultural. Responsable, entre d’altres facetes, de l’Editora ÑAQUE, especialitzada en Teatre, Expressió Educació, de ÑAQUE gestión de proyectos i de ÑAQUE formación, dedicats des de fa anys a impartir formació especialitzada en arts escèniques i la seva pedagogia).
Descripció del taller: Quan ens enfrontem a la improvisació acostumem a llançar-nos a la piscina. Però, què passa si intentem improvisar o proposem improvisar a un grup sense experimentar abans amb les eines expressives necessàries? Proposem una seqüenciació de continguts expressius per arribar a la improvisació amb garanties: espai, grup, cos, moviment, so, veu, improvisació.

Taller 3
Títol: Moviment a l'espai escènic.
Monitor: Ramon Ginard (formació en dansa clàssica i contemporània, actor i escriptor).
Descripció del taller: Descobrir la subtilitat del llenguatge musical, corporal i teatral. La improvisació del moviment dins l'escena. La música i el ball com a elements conductors. Una ullada al teatre musical, al cabaret i al music hall.

Taller 4
Títol: Escriptura teatral.
Monitor: Jaume Miró (autor i director teatral).
Descripció del taller: Com ensenyar als alumnes les diferents tècniques d'escriptura teatral: des de com trobar un argument vàlid, passant pel seu desenvolupament convertint-lo en guió teatral, fins a les diferents maneres d'improvisació, o com l'autor pot estrenar la seva obra. Aprendrem a escriure una obra teatral breu, que serà el resultat del taller.

Taller 5
Títol: Ensenyança fora Guió: Revolució a les Aules.
Monitor: Pere Pau Sancho (estudis a París amb Philippe Daulier i improvisació amb Carles Castillo).
Descripció del taller: Si aprendre vol dir fer coses que no sabem fer, aleshores improvisar i aprendre són la mateixa cosa! A altres llocs del món, on la improvisació és més popular i està més arrelada, milers de persones han descobert que aprendre a improvisar pot ser decisiu per al seu creixement personal i professional. S'ha descobert que la major diferència entre un professor novell i un amb experiència és el grau en què improvisen. En aquest taller aprendrem a improvisar creativament i a ensenyar a improvisar per a un millor aprenentatge. Exercicis provats a les aules que garanteixen un entorn propici i bogeria didàctica per a qualsevol assignatura.


Quotes inscripció

• Assistir només als tallers i a l’activitat del vespre: 25 € (ni s’hi menja ni s’hi dorm).
• Assistir als tallers, a l’activitat del vespre i fer les menjades: 30 € (s’hi menja, però no s’hi queda a dormir).
• Assistir a tallers, fer les menjades i allotjament: 50 € (s’hi menja, s’hi queda a dormir i s’assisteix als tallers).


Participants

• La inscripció de les jornades està oberta a estudiants, professorat i persones interessades en el tema en general.
• Per tenir dret al reconeixement dels 3 crèdits de formació, és imprescindible ser docent i assistir al 80% d’hores de la fase presencial.
 
professorat:  Carol López
Fernando Bercebal
Pere Pau Sancho
Ramon Ginard
Jaume Miró


QUOTES D'INSCRIPCIÓ:
- Assistència als tallers: 20/25 €
- Assistència i menjades: 30 €
- Assistència, menjades i allotjament: 50 €

INSCRICIONS:

http://www.steiformacio.com/formcol2.asp?idioma=&idcol=6&selected=321

Image