El passat divendres, 27 de Maig, els dimonis de Foc de Capdepera de l'Associació Sa Solera Gabellina, van ser convidats pels dimonis de Mancor de la Vall al correfoc del Festival de Primavera a Magaluf.


   Es tracta d'una festa que ja fa quatre anys que es celebra i que organitza l'associació hotelera de Calvià.
 
   Aquest correfoc fou a càrrec dels dimonis de la Vall, però com ja varem explicar a Cap Vermell, hi ha molt bona sintonia entre ambdues colles. I els de Mancor van donar l'oportunitat de cremar pirotècnia als dimonis gabellins.
 


   L'actuació fou simple, però a la vegada divertida tant pels dimonis, com sobretot pels milers de turistes de Magaluf, els quals van quedar sorpresos per aquesta festa. 
 


   El correfoc va consistir en un passacarrer des de l'hotel d'Or Tobago fins a la plaça de Punta Ballena i en arribat a dita plaça és va passar a l'espectacle pirotècnic.


 
   Durant tot el cercavila varem poder veure als dimonis de Capdepera, seguits pels de Mancor amb les seves bolleres i finalment la bestia de foc.
   A la primera part del passacarrer els dimonis gabellins tingueren un protagonisme especial, els quals portaven torxa i anaven envoltant als dimonis de Mancor, el foc era gabellí. A la segona part el protagonisma passà a dues bolles de foc d’aproximadament metre setanta d'alçada.



   Finalment en arribar a la plaça és va deixar de banda el foc, i es passà a la part de pirotècnia, on es començà amb una encesa conjunta de forques dels dimonis de Mancor, tot seguit i sense baixar la intensitat es va encendra la bestia de foc i sense aturar el ritme tornaren a sortir els dimonis de Capdepera i els de Mancor, tots ells amb carretilles. Abans d'acabar i realitzar l'última encesa conjunta, va sortir un bou ple de foc i una altre vegada la bestia.


 
   En acabar l’actuació tots els dimonis tornaren corrent cap a l’hotel, on durant la tornada els turistes seguien aturant els dimonis per fer-se fotografies.
   Una gran experiència per a tots.


 
   Des de la revista local, Cap Vermell,  ens agradaria donar les gràcies per aquest oportunitat als dimonis de Mancor de la Vall, i a totes les persones que ens estan ajudant a que això vagi endavant.
 

 
   Us adjuntam algunes imatges de tot el procés.
   Al principi, abans de sortir, darrera reunió informativa. Passacarrer. Encesa de bolles de foc. Arribada a la plaça. Encesa de forques i bestia. Encesa de carretes. Encesa conjunta.

 

Associació Solera Gabellina.
Dimonis de Foc de Capdepera.