"L'educació sense afectivitat (amb a) te escasa efectivitat (amb e)"

 


A les voltesde la llibreria Bolic continua la intensa i interesant dinàmica d'activitats. En aquest cas la presentació del llibre virtual i gratuït de Biel Moll

ELS DIÀLEGS DE PSIQUE I PAIDÉIA, un llibre d'entrevistes que enllaça tres elements que difícilment es poden separar: emocions, educació i  la relació entre persones. 

Entre les persones que desfilen per aquesta obra n’hi ha que coneixen bé els dos oficis, el de professor i el de terapeuta. També recull experiències de l’aplicació en l’àmbit docent d’eines procedents del món de la teràpia.

La presentació de Tomeu Gili, exprofessor de l'autor (hi ha exprofessors? o ho són tota la vida) i de l'obra fou molt enriquidora. I les paraules de Biel Moll així com el col.loqui posterior ens estimularen a voler arribar a casa per descarregar-nos el llibre.


Biel Moll, filòsof, periodista i terapeuta gestàlitc ens diu que amb aquest llibre cercava una intuïció que el va acompanyar durant bona part de la seva etapa com a estudiant i que va agafar encara més força durant la formació com a terapeuta gestàltic. Aquesta intuïció era que les relacions afectives no ocupen l’espai que es mereixen en el debat educatiu. Això no implica que hi hagi solucions màgiques, simplement és un intent de mostrar que un tema important no ocupa el lloc que li pertoca.

Per tant, agrair a David i Maria Antònia, com afitrions de l'acte, les activitats que ens proposen i a l'autor l'accés lliure al seu llibre nascut sota llicència creative commons.

Ja ho sabeu, el llibre des pot consultar i descarregar de manera gratuïta al web www.bielmoll.com