Dia 28 de gener a les 21h al Teatre de Capdepera,
la Fundació Teatre Principal presenta:
La dona i el debutant, de Josep Maria Miró
guanyadora del Premi Teatre Principal
de textos dramátics 2008.









Dirigida pel propi autor de l’obra, Josep Maria Miró, i interpretada per Laura Pons i Joan Miquel Artigues, La dona i el debutant ens presenta Albert i Àngela, l’un és un jove inexpert i l’altra és una dona madura que fa gairebé una dècada va decidir recloure’s al seu pis i pràcticament no sortir-ne. Albert es presenta a casa d’Àngela per fer-li una proposta. En aquesta trobada, el jove anirà coneixent els motius i la història d’aquesta dona d’inquietants hàbits i sempre atenta a allò que li ofereixen els veïns a través de la visió de la seva finestra i d’aquelles altres coses que ella els pot mostrar. Tots dos parlen, escolten, observen i són observats. No és una trobada qualsevol, ha arribat el moment que el jove debuti. 



La dona i el debutant és un joc de mirades, de ficcions, i un elogi al poder, tot mitjançant la paraula i el propi fet teatral.

Entrada 5 €

Dia 28 de gener a les 21h al Teatre de Capdepera,
la Fundació Teatre Principal presenta:
La dona i el debutant, de Josep Maria Miró
guanyadora del Premi Teatre Principal de textos dramátics 2008.




Josep Maria Miró Coromina (Vic, 1977)
Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, doctorant en literatura catalana i llicenciat en Periodisme per la UAB. És autor de La dona que perdia tots els avions –XXXIV Premi Born–, Una història explicada del revés, o no –Assajos Oberts al Teatre Lliure–, La dona i el debutant –Premi Ex Aequo Teatre Principal–, La gran nit de Lurdes G. –Coautoria amb Cristina Clemente. Accèssit Premi Lluís Solà–, Quan encara no sabíem res –Finalista internacional de l’Stückmarkt i XX Premi 50è aniversari crèdit andorrà–, 360” –Accèssit XX Premi Marqués de Bradomín–, Les dones de Caín –IV Premi Ramon Vinyes–, L’esvoranc –IX Premi Boira–, 11/7: L’escorxador –Millor text i muntatge del concurs de monòlegs basats en fets reals La realitat supera la ficció– i de les dramatúrgies Com si entrés en una pàtria –A partir de textos de Joan Maragall–, Cocaïna, absenta, pastilles de valda i cafè amb llet –Espectacle musical a partir de textos de Domènech de Bellmunt, Sebastià Gasch, Josep Maria Planas, Santiago Rusiñol i Ángel Zúñiga–, Captius –A partir de narracions de Joan Barril– i El dia que vaig conèixer Harold Pinter–A partir de textos de H. Pinter-. És autor resident del Teatre Nacional de Catalunya al Projecte T6 (Temporada 2010-2011). Ha dirigit els seus propis textos i els espectacles de creació Eva i Adam: El darrer Gènesis (Cocreació i codirecció amb Marc Artigau) i Litúrgia E/XXI, ambdós representats al cicle Drames litúrgics al Monestir de Santa Maria de l’Estany. Ha estat ajudant de direcció de Xavier Albertí en diversos muntatges. Ha treballat com a guionista en televisió i com a periodista a COM ràdio, RNE-R4, Ràdio Sant Cugat, El 9 Nou i la Revista de la UNESCO a Catalunya.