Una experiència visual

que reflexiona sobre el

destí de tot el que hem

llegit, del que hem oblidat

i del que encara ens

queda per descobrir dins

la nostra biblioteca

immaterial



Xius-xius en blanc, la bliblioteca absent
al NIVELL ZERO de la Fundació Suñol



Situem-nos: Passeig de Gràcia. En plena "milla d'or" de Barcelona. La Fundació Suñol exposa el fons artístic del mecenes, una exposició de Gordillo i, al Nivell Zero, espai expositiu per a instal·lacions, Antònia Del Río presenta el projecte guanyador de la primera beca d'aquesta fundació.



Xius-xius en blanc, la bliblioteca absent s'enmarca dins l'àmbit de recerca dels Magatzems del qual poguérem veure algunes peces a la seva exposició a Cala Rajada l'any passat, centrada, com recordareu en la investigació del que hi ha entre la memòria i l'oblit. La transmissió, la pèrdua o l'extermini del coneixement.



Així doncs, de la mateixa manera que els llibres deixen marques de pols o llum a la paret sobre la que es recolzen també deixen rastres sobre el nostre coneixement, a dins nostre. Per això ella cosntruiex una biblioteca absent però amb vida pròpia. Amb les marques que ens va deixant. Perquè, al cap i a la fi, quin és el destí de tot el que hem llegit? i d'allò que hem oblidat? o d'allò que encara ens queda per descobrir?



Una proposta conceptual que en un moment donat recull la cita de Richard Norte: "Al màxim que pot aspirar un profeta o un demiürg és a dir un cop més allò que s'ha dit repetidament, però dir-ho una mica millor"



Margarita Ruiz i Combalia (coordinadora de la Funadació Suñol), Antònia Del Río (artista) i Teresa Blach Malet ( professora Facultat de Belles Arts de la UB i tutora del projecte)



El Nivell Zero congregà el dia de l'inaguració (20 de gener) un gran nombre de gent que quedà sorpresa i admirada de la proposta d'Antònia Del Río.



Cap Vermell, present a la inauguració, vol fer pública i transmetre la millor de les enhoresbones possibles i deixar testimoni d'aquesta trajectòria de recerca artística.




I com tothom es demanava com ho havia fet, ha tengut la deferència d'enviar-nos algunes imatges perquè poguem apreciar la feinada d'aquest muntatge.